Ghost of Tsushima Director's Cut aangekondigd voor PS5 en PS4

News
vrijdag, 02 juli 2021 om 9:30
ghost of tsushima headerf1619014802
Er gingen al geruchten over, maar nu is het nieuws officieel bevestigd: de Ghost of Tsushima Director’s Cut komt eraan! De speciale versie met uitbreiding komt niet alleen op de PS4 uit, maar ook op de PS5.
Liefhebbers van Ghost of Tsushima hebben weer een goede reden om het Japanse eiland te bezoeken. Of beter gezegd, het eiland Iki naast Tsushima. De samoerai game krijgt namelijk een speciale versie in de vorm van Ghost of Tsushima Director’s Cut. Deze versie telt de originele game, alle DLC die is uitgekomen én de nieuwe Iki Island-uitbreiding. Dat heeft ontwikkelaar Sucker Punch aangekondigd via Twitter.
De uitbreiding en Director’s Cut komen niet als een complete verrassing. Eerst was de uitgebreide versie namelijk al opgedoken op ESRB en er gingen geruchten dat er een ‘Ghost of Ikishima’-uitbreiding zou komen. Als je de normale versie van Ghost of Tsushima al hebt, dan hoef je niet de volledige prijs te betalen voor de Director’s Cut. Spelers op de PS4 kunnen namelijk 20 euro betalen voor een upgrade, terwijl PS5-spelers daar 30 euro voor moeten betalen.

Ghost of Tsushima-verbeteringen op PS5

Met de Ghost of Tsushima Director’s Cut heeft de game niet alleen voor het eerst een fysieke PS5-versie, maar de next-gen variant gaat ook een aantal verbeteringen krijgen. Zo zal vanaf de Director’s Cut de haptic feedback van de DualSense controller optimaal worden benut, er komt ondersteuning voor 4K, 3D audio, de framerate gaat omhoog naar 60 fps, de laadtijden worden verbeterd en tot slot zullen de lippen ook meebewegen met de Japanse dub.
Ondanks dat een upgrade naar de ‘GotY Edition’ 20 of 30 euro kost, zal Ghost of Tsushima Director’s Cut voor de normale aanbevolen prijs in de winkels komen te liggen. Zo zal de PS4-versie 60 euro kosten en de PS5-versie 70 euro. Vanaf 20 augustus is de nieuwe versie te koop.