De 10 beste games van 2020 volgens Rox van der Helm

Article
woensdag, 23 december 2020 om 14:00
beste games volgens roxf1607419669
Het einde van het bijzonder gekke 2020 staat voor de deur. Een jaar waarin we meer binnen waren dan buiten, waardoor we meer gingen focussen op andere dingen die vanuit thuis te doen waren. Voor Rox was 2020 een bijzonder jaar. Ze debuteerde als auteur met Schuddebuikend Je Bed In en had daarnaast ook nog tijd om te gamen. Dit zijn de 10 beste games van 2020 volgens Rox van der Helm.

10. Call of Duty Black Ops: Cold War

Op nummer 10 staat er een shooter in mijn lijst. Kan er niets aan doen maar ik heb doorgaans gewoon twee guilty pleasures, ieder jaar weer: FIFA en Call of Duty. FIFA 21 heb ik voor het eerst in meer dan 15 jaar laten schieten,, maar Call of Duty moest er weer aan geloven. Ik vond de campaign, ook al wat die kort, stiekem wel heel leuk.
Het is gewoon simpel vermaak en af en toe na een drukke werkdag is dat toch prima? Niet alles hoeft baanbrekend te zijn, zolang ik er maar plezier van heb. De multiplayer laat ik waarschijnlijk schieten, want ik game helaas dit jaar wat minder. Waar ik standaard elk jaar 67 games uitspeelde, is dat dit jaar heel wat minder. Iets met het debuteren als auteur en andere prioriteiten stellen. Neemt niet weg dat ik van deze top 10 zeker genoten heb!
ps5 sackboyf1605877441

9. Sackboy: A Big Adventure

Nu moet ik wat bekennen: de PlayStation 5 heb ik nog amper aangeraakt. Maar als er één titel was die ik alvast moest spelen was het Sackboy wel. Ik heb alle LittleBIGPlanet games uitgespeeld (ook de Vita) en ben best wel gek op ons zakkenkind. Ik bedoel: hoe kun je niet vrolijk worden van zo’n titel? De game op de PS5 oogt fantastisch en de co-op levels zijn echt zeer vermakelijk. Het is niet een game die ik daarna nog een keer snel zal spelen, maar qua campaign houd ik er echt van.
nswitch 9monkeysofshaolin 02

8. 9 Monkeys of Shaolin

De eerste beat ‘em up titel in mijn lijst staat op 8. Ik houd van dit genre. Wat ik vooral erg goed vind aan 9 Monkeys of Shaolin is dat de game origineel aanvoelt. Heel vaak je speel je beat ‘em up games en krijg je al snel het gevoel dat er afgekeken is bij Streets of Rage. Op zich is er niets mis mee als het dan leuk, immers beter goed gejat.... Maar de realiteit is dat het juist dan toch vaak tegenvalt. 9 Monkeys of Shaolin is een oosterse beat ‘em up met een geheel eigen ziel en het speelt ook nog eens heerlijk weg. Een co-op aanrader dus! En eigenlijk wil ik nu ook stiekem de titel Huntdown nog even noemen, want die had net zo goed hier kunnen staan!
streets of rage 4f1593936168

7. Streets of Rage 4

Weer een beat 'em up game. Streets of Rage 4 is toch wel de langverwachte titel voor elke beat ‘em up fan. Die heb ik dan ook meteen de volgende dag in één rit uitgespeeld. Wat een toptitel!
Het is ontzettend knap om te zien hoe deze game alle verwachtingen inlost. Dit is hoe een beat ‘em up hoort te zijn. De game oogt prachtig, speelt uiterst verfijnd en doet denken aan de jaren van vroeger. Als je van dit soort titels houdt, moet je deze sowieso een keer met een maatje spelen. Fantastisch!
tell me why 4f1598470906

6. Tell Me Why

Net over de helft komt het eerste verhaal in de lijst. DONTNOD Entertainment weet hoe het is om goede verhalen neer te zetten. Na de eerste Life is Strange games móést ik Tell me Why ook spelen, die onderdeel is van de Game Pass. Superfijn!
Dit spel is een must als je houdt van goede thema's. In de game wordt het onderwerp transgender meegenomen en ik houd ervan. Verder heb ik genoten van de dialogen, het verkennen van de omgevingen en gaf het spel me continu die DONTNOD-sfeer.
yakuza like a dragonf1604493199

5. Yakuza: Like a Dragon

Dit is waarschijnlijk de titel in mijn lijst met het beste verhaal. Ik houd enorm van goede verhalen en draag de Yakuza franchise een warm hart toe. Sterker nog, het is mijn favoriete gameserie. Waar dat eigenlijk altijd God of War was, is dit op een gegeven moment ingehaald door Yakuza.
Toch staat de nieuwe titel niet op één en dat heeft alles te maken met: een nieuw hoofdpersoon, nieuwe gameplay en andere dingen die toch niet helemaal aanstonden. Een goede game, begrijp me niet verkeerd, maar het haalt voor mij de kwaliteit niet van de andere Yakuza games.
battletoads 4f1598358330

4. Battletoads

Nog een co-op game, maar dan met drie personen: Battletoads. Dit is een hele gave game en echt een aanrader voor mensen die van moeilijke titels houden. Battletoads is namelijk alles behalve makkelijk en als je co-op speelt kan alles nog ingewikkelder worden. Zo is er een bepaald stuk op het einde waar ondergetekende iets te vaak is gestorven haha! Wat de game overigens ook heel goed dit is flink wat diversiteit aanbieden. De levels kennen echt veel verschillende soorten gameplay, I love it!
zombie army 4f1578653242

3. Zombie Army 4 Dead War

Degenen die mij een beetje gevolgd hebben de laatste paar jaar weten dat ik houd van co-op games én dat ik liefhebber ben van de Rebellion games. Die twee gaan dan ook hand in hand. Met name de Zombie Army franchise vind ik echt om te smullen! De trilogie heb ik grijs gespeeld, op meerdere game consoles zelfs.
Ik keek dan ook reikhalzend uit naar het vierde deel. Ik vond niet alle vernieuwingen even tof, maar kon het waarderen dat duidelijk geprobeerd is de game wat meer naar het hier en nu te brengen. Los daarvan was het zeer vermakelijk, zoals altijd, om met vier man tegelijk zombies neer te maaien.
valhalla4f1704711733

2. Assassin’s Creed Valhalla

Waarschijnlijk is dit de titel waar ik het meest naar uitkeek dit jaar: Assassin’s Creed Valhalla. Ik heb een zwak voor het Viking tijdperk (wie niet?). Daarnaast heb ik Origins en Odyssey kapot gespeeld.
Voor mij zijn dit de beste Assassin’s Creed games ooit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste weken eigenlijk amper aan gamen ben toegekomen en daardoor ook nog niet de nodige uurtjes als gehoopt heb kunnen stoppen in deze titel. Wel bezorgde de proloog me meteen al kippenvel! Maar als ik de feedback heb gelezen van wat bugs, is het een betere keuze om The Last of Us op één te zetten. Die game is namelijk gewoon af.
the last of us part 2f1590766350

1. The Last of Us Part II

Het is een beetje vreemd wellicht dat juist deze game mijn nummer één van het jaar is geworden, gezien ik deel één helemaal niet zo goed vond. Maar omdat ik wist dat de game wereldwijd goed ontvangen was en menig man uitkeek naar het tweede deel, dacht ik: we gaan het toch proberen. Ik vond Joel gewoon niet zo’n interessant figuur. Gelukkig in deel twee liggen de rollen iets anders en dat pakte voor mij dan ook zeer goed uit.
Hoewel ik niet meteen gegrepen werd in het begin en de gameplay zelfs herhalen vond worden op een gegeven moment, zat ik er in de tweede helft helemaal in en wilde ik niet meer stoppen. Wauw, wat een game. Wat een verhaal! En eerlijk is eerlijk: De game ziet er prachtig uit. Ik ben misschien niet de grootste The last of us fan, maar moet hem nu toch met respect op één zetten.

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

Populair Nieuws