Gespeelde indies en ander indie-nieuws - Pinball FX, Dyna Bomb, Tiato en meer

News
zondag, 03 april 2022 om 16:00
bannerf1648876072
Wij brengen je weer helemaal op de hoogte van het laatste indie-nieuws en wat er zoal gespeeld is op de redactie
Wij houden jullie graag op de hoogte van alles wat er speelt op indie-game gebied. We reviewen de games die we op de redactie gespeeld hebben en geven jullie het laatste nieuws.

Gespeeld: Dyna Bomb

Platformer? Check. Dodelijke vijanden? Check. Diamanten en sterren om te verzamelen? Check. Race tegen de klok? Check. Jetpack en bommen? Eh, ok! Inter-dimensionale poorten? Ja ook. Dyna Bomb vinkt heel veel standaard elementen af van een platformer. Le krijgt meerdere werelden, elk met meerdere levels erin. Per level kan je drie sterren halen, mits je enigszins van het reguliere pad afwijkt.
Je baant je een weg niet alleen horizontaal, maar dankzij je jetpack ook verticaal. Je verzamelt ondertussen diamantjes en bommen. Die bommen kan je vervolgens inzetten om je vijanden van een afstandje uit de weg te ruimen. Zo wordt elke level meteen een kleine puzzel. Uiteraard worden de levels steeds lastiger met nieuwe vijanden en ingewikkelder routes.
Dyna Bomb is een vermakelijke game die je zo een aantal uren zoet kan houden. De game kent kleine onhandige keuzes. Zo is bij dit soort spellen het vooral belangrijk dat je bij falen van een level snel weer opnieuw kan starten. As je echter snel op de restart wil drukken blijkt dat de cursor standaard eerst op 'terug naar het wereldoverzicht' staat. Het zijn dit soort kleine dingetjes die nét even onhandig zijn. Dyna Bomb verscheen eerder als op Steam maar is nu ook op Switch, Xbox en Playstation verkrijgbaar.
Chris
2x1 nswitch androdunos2 image1600w1f1648877607

Andro Dunos II

Dit is een hele coole side scrolling arcade-achtige shooter die 30 jaar na het originaal verschijnt. Hij is voor 20 euro te koop in de eShop en echt een must als je fan bent van dit genre. Het spel ziet er goed uit, speelt soepen en er is enorme diversiteit in de levels qua vijanden en eindbazen. Makkelijk is het niet, maar dat is het nooit in dit soort games.
Mensen denk nu pijn te lijden in From Software games, schmup liefhebbers weten dat dit al jaren het geval is! De moeilijkheidsgraad kun je gelukkig wel aanpassen naar drie verschillende mogelijkheden, dus dat scheelt. Wat nog wel leuk was geweest is als de game co-op ondersteuning zou hebben gehad, maar dat is helaas niet het geval. Andro Dunos II focust zich op één persoon. Toch mag dat de pret niet drukken. Lekker spelen dus!
Rox
h2x1 nswitch maglamlord image1600w1f1648881213

Maglam Lord

Wat doe je als heuse demon lord (m/v) als je volk bijna uitgeroeid is, je je krachten vrijwel kwijt ben en je na lange tijd wakker wordt in een wereld volledig gecontroleerd door een nog al bureaucratische overheerser, die je ook nog eens dwingt samen te werken met je aartsvijanden, de goden? Je probeert natuurlijk uit alle macht je krachten terug te winnen, maar -oeps- wordt ook heimelijk verliefd op een van de goden. Oeps!
De gameplay van Maglam Lord valt uiteen in Visual Novel stijl scenes die het verhaal verder brengen, exploratie van gebieden in 3D en 2D gevechten. Je kan je richten op de hoofdverhaallijn, maar er zijn ook legio zijmissies waarbij je de lokale bevolking kan helpen om bijvoorbeeld x vijanden van een bepaald type te verslaan of een mini-boss te verslaan.
De gameplay is aardig, maar zal je niet van je stoel af blazen. Het verhaal echter is wél leuk en interessant. De game neemt zichzelf niet zo serieus en zit dan ook vol met kwinkslagen. Ook handig: als er een keuze gemaakt moet worden tussen diverse mogelijke antwoorden geeft de game aan wat de impact daarvan zal zijn: Wil je demonisch of juist amicaal antwoorden? Het heeft invloed op het verhaal en hoe jouw karakter zich ontwikkelt.
Of Killzerk, zoals onze Demonen Lord heet, daadwerkelijk de liefde vindt, of dat hij/zij een oude zure knar wordt? Om daar achter te komen moet je het spel maar spelen!
Chris
pinballfx keyart1f1648879430

Nieuwe release: Pinball FX

Fans van digitaal flipperen kennen ongetwijfeld Pinball FX2 en FX3 van Zen Studios. Deze flipper-fanaten brengen al jaren de meest briljante digitale flipperkasten uit, die draaien op hun eigen flipper-platform FX. Daarbij zitten klinkende namen als Star Wars, Alien vs Predator, Family Guy, vele tafels van Williams, Jurassic World en zelfs Doom en Skyrim. Na bijna 100 flipperkasten uitgebracht te hebben op FX3 vond Zen Studios het hoog tijd voor een nieuw, verbeterd platform. Dat hebben ze nu uitgebracht onder de naam Pinball FX.
Pinball FX is nu als Early Access verkrijgbaar in de Epic Store.

Pinball FX is nog in Early Access, maar je kan nu al de vernieuwde interface bekijken en zelf enkele tafels aan de tand voelen. De nieuwe FX voegt nieuwe mogleijkheden toe, waaronder betere physics, zodat de bal zich nog natuurlijker gedraagt, 4K HDR visuals en ray tracing. Dit heeft wel zo zijn weerslag op de systeemvereisten, een Intel Core i7-7700K wordt aanbevolen, maar de huidige versie lijkt nog niet heel erg geoptimaliseerd te zijn. Je kan de game gratis uitproberen en mocht je een tafel voor altijd willen kunnen spelen, dan zijn de tafels en pakketten inmiddels in de Epic Store te koop.
taito milestonesf1648880021

Nieuwe release: Taito Milestones

Taito is voor de wat oudere gamers onder ons een bekende naam. Als een van de pioniers in de arcade-hallen bracht deze Japanse uitgever heel wat pareltjes naar de spelhallen, waaronder Arkanoid, Bubble Bobble, Darius en Space Invaders. Dergelijke grote namen zien we niet in deze nieuwe retro compilatie van Taito games, maar wel diverse andere pareltjes uit de jaren '80. De Taito Milestones collectie zal tien games bevatten, waaronder Qix, SPace Seeker (een strategische space shooter), Alpine Ski, Front Line, Wild Western en meer.
Naast de digitale versie verschijnt er ook een fysieke versie, gepubliceerd door Strictly Limited Games, in zowel een reguliere en een Collector's Editie. Die collector's Editie gaat 89,99 kosten en bevat naast de game zelf een soundtrack, een set special gemaakte munten,stickers, kaarten, een pin en meer.

Nieuwe indie releases: april 2022

Populair Nieuws