Gespeelde indies en ander indie-nieuws - Week 6

News
zondag, 13 februari 2022 om 15:00
deltarunef1644573616
Wij brengen je weer helemaal op de hoogte van het laatste indie-nieuws en wat er zoal gespeeld is op de redactie

Gespeeld: Deltarune

Ik heb me een poosje geleden vermaakt met de eerste twee hoofdstukken van Deltarune. Grote fout, want nu moet ik weet ik het hoe lang wachten op de volgende drie. Nooit van Deltarune gehoord? Dan misschien wel iets van de voorganger; Undertale. Het nieuwe spel van Toby Fox is een prequel waarin we langzaam meer leren over het verleden. Je leert veel van de personages kennen als ze nog wat jonger zijn. Net als Undertale heeft Deltarune fantastische humor en je bent er gauw doorheen, dus het is absoluut een aanrader.
Arran

Gespeeld: Egglia rebirth

Egglia heeft zijn oorsprong als game op de mobiele telefoon .maar was daar eigenlijk al een vreemde eend in de bijt. De game is namelijk geen Free to Play en heeft geen microtransacties of andere nare kronkels. Egglia voelt zich dan ook veel beter thuis op de Nintendo Switch, waar hij nu voor uitgekomen is. Egglia is een RPG die qua artstyle sterk doet denken aan de Mana games. Niet zo gek als je beseft dat een deel van de staf en producer van die serie ook aan Egglia gewerkt heeft. De gameplay is een mix van rondlopen in je eigen dorpje en een serie van turn-based gevechten om gebieden uit te kammen. In je dorpje kan je de steeds uitdijende winkels en werkplaatsen bezoeken, nieuwe en oude bewoners ontmoeten en je volgende queeste starten.
Doel is om speciale eieren te vinden, die elk een stuk van Egglia bevatten. Ja, klinkt bijzonder en dat is het ook. Elk ei dat je vindt vergroot egglia en geeft je toegang tot een nieuw gebied met elk zijn eigen uitdagingen. De gevechten werken met een combinatie van dobbelstenen en de eigenschappen van je gezelschap. Zo heb je zelf HP, kracht, wapens en een schild, maar kan je ook metgezellen meenemen die ofwel offensief (speciale aanvallen), ofwel defensief (healing) ingezet kunnen worden. Op het honingraat-speelveld mag je zetten doen, afhankelijk van het gegooide aantal punten. Op het speelveld vind je schatkisten en bomen (nodig voor het uitbouwen van je woningen in het dorp), maar ook vijanden. Soms kan je de vijanden ontwijken door linea recta naar het einde van de map te rennen.
De gameplay wordt gelardeerd door korte verhaal-episodes die vaak net zo absurd zijn als je van dit soort games zou verwachten. Een hond die een eend nadoet? Check. Een NPC die net doet alsof hij ENORM gevaarlijk is maar dat vreselijk opzichtig doet, terwijl niemand dat door lijkt te hebben? Check. Een rondrennende wildebras die iedereen omver kegelt? Check, check. Kan je een beetje door deze rare kronkels heen kijken, dan is Egglia een onderhoudende game die niet direct heel moeilijk is, maar ook niet de sterren van de hemel speelt. Voor de fans van de Mana serie is Egglia zeker een aanrader.
Chris

Gespeeld: Hoa

Ik heb onlangs Hoa gespeeld op de Nintendo Switch. De puzzel platformer gaat over de zoektocht van een klein wezentje dat terugkeert naar de wereld waar hij opgegroeid is. Daar ontmoet hij in elk level allerlei magische wezens die hij al puzzelend moet laten ontwaken en uiteindelijk ervoor moet zorgen dat ze hem helpen aan nieuwe krachten om verder te komen.Deze game wist me enorm te verrassen met zijn ontzettend toegankelijke gameplay en de geweldige soundtrack. De handgetekende, schilderachtige omgevingen helpen daar alleen maar bij!
Theo
01 18 2022 olliolli world 3

Nieuwe releases

Wekelijks komen er tientallen nieuwe indie-games uit en dit zijn de releases vor dek omende weken waar je echt op moet letten:
  • 8 februari: OlliOlli World: het vervolg op de indie-hit OlliOlli van britse onwikkelaar Roll7 die oorspronkelijk op de PS Vita uitkwam. OlliOlli World is een sidescroller waarin de speler tijdens het afleggen van het level zo veel mogelijk stunts op je skateboard uit moet voeren. Olli Olli World is inmiddels uit en al gereviewed op onze site. OlliOlli World is gereleased op PC, Switch, PS4, PS5 en Xbox.
  • 11 februari: Not Tonight 2: het vervolg op Not Tonight, een parodie het hedendaagse Amerika over kapitalisme en politieke hebzucht.
  • 17 februari: Fluffy Cubed: Over deze game van Qubyte is nog niet veel bekend, behalve dat je in deze game speelt als vierkante... katten.
  • 24 februari: Martha is Dead: Dit is het duistere vervolg op Town of Light van de Italiaanse indie studio LKA. Deze thriller speelt zich af in het Italie van 1944. Martha is Dead komt uit voor PC, PS4, PS5 en Xbox.
  • 3 maart: Dexter's Stardust: Een heuse point-and-click adventure in de stijl van de oude Sierra-games komt begin maart naar Steam en Nintendo Switch. In vijf episodes vol puzzels probeer je als Dexter samen met vriendin en partner Aurora het geheim achter de Robot van Planeet X te ontrafelen.
Dat is het voor deze week, hopelijk volgende week weer meer nieuws.