Gerucht: Apple komt met Airpods Pro Lite

  Gerucht gaat, dat Apple misschien wel bezig is, met het maken van een nieuw model Airpods. Het is nog niet bekend of dit een nieuwe generatie AirPods is, of een goedkopere variant van de AirPods Pro wordt.

  Deze nieuwe oortjes zouden AirPods Pro Lite heten beweerd Digitimes. Apple zou wellicht plannen hebben om het oordopjes assortiment uit te breiden met een nieuw model. De nieuwe AirPods zouden dan tegelijk op de markt komen met de iPad, iMac en Apple Watch. Digitimes heeft deze informatie gebaseerd op partners in China en Taiwan. Wegens het coronavirus laat Apple nu ook producten in Taiwan maken, omdat zij in China veel vertraging oplopen.

  De Taiwanese krant geeft verder geen details over de oordopjes en verdere geruchten zijn er niet geweest. Wel lijkt het erop dat de ‘nieuwe’ oordopjes geen ruisonderdrukking of Adaptieve EQ krijgen. Het lijkt onlogisch om een goedkopere generatie Airpods Pro uit te brengen, omdat deze dan in dezelfde prijsklasse zou vallen als de AirPods 2.

  Apple CEO Tim Cook gaf in oktober 2019 wel aan dat AirPods Pro een aparte productlijn zijn van AirPods, wat wel veel deuren open laat voor nieuwe modellen. DigiTimes heeft regelmatig nieuwe informatie over de toeleveringsketen van Apple, maar zij kunnen niet toekomstige producten voorspellen. Het is wijsheid om dit gerucht voor nu met een korreltje zout te nemen.

  High-end koptelefoon

  Intussen gaan er ook al twee jaar geruchten over een hoofdtelefoon van Apple. Wellicht kan de High-end headset van Apple in 2020 debuteren, maar wederom zijn hier nu al twee jaar geruchten over. De koptelefoon zou mogelijk nog betere geluidskwaliteit bevatten dan de AirPods Pro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.