Dit zijn de gratis PS Plus games van januari 2021

Article
donderdag, 31 december 2020 om 11:00
psplus januari2021f1609345930
Sony trapt 2021 af met een drietal nieuwe games. Twee voor de PlayStation 4 en eentje speciaal voor alle PlayStation 5 bezitters. We gaan de komende maand op avontuur met Lara, verkennen een eiland in Greedfall én eten nog even verder in Maneater op PS5! Dit zijn de gratis PS Plus games van januari 2021!

Maneater (PS5 -versie)

Speciaal voor PlayStation 5 bezitters begint Sony 2021 met een verrukkelijke game. In Maneater trekken we de taferelen uit de feestdagen nog even door, maar dan als haai. Het is in de RPG namelijk de bedoeling om zoveel mogelijk te eten als kleine haai en intussen de wereld te ontdekken. Al snel groei je uit tot volwassen haai en daar hoort een ander dieet bij, namelijk mensen.
In de enorme open wereld van Maneater zet je je tanden dan ook maar al te graag in een mensenbeen of arm, maar vergeet vooral de andere bronnen van voedsel in de wereld niet. Die kunnen er namelijk voor zorgen dat je nóg groter en sterker wordt. Word jij de haai waar Jaws jaloers op is of verander je al snel in haaienvinnensoep?
Maneater is specifiek voor PS5 bezitters gratis te downloaden. Als je nog geen PlayStation 5 hebt, niet getreurd. Je kan de game nog steeds claimen en zodra je en PS5 bemachtigd hebt spelen, zolang je een PlayStation Plus abonnement hebt.
shadow of the tomb raider review 138538f1686731114

Shadow of the Tomb Raider

Een avontuur van een heel ander kaliber brengt Sony deze maand in de vorm van Shadow of the Tomb Raider. Dit derde deel uit de reboot-serie spelt zich een paar maanden na Rise of the Tomb Raider af. In de game neem je opnieuw Lara Croft onder de knoppen die dit keer naar Mexico en Peru afreist. Ze probeert een apocalyps af te wenden, maar wordt daarbij flink dwars gezeten door de militaire organisatie Trinity.
Het puzzelen en ontdekken in de game wordt in rap tempo afgewisseld met levensbedreigende situaties, waarbij je regelmatig in een vuurgevecht verwikkeld raakt met soldaten van Trinity. Om je doel zonder al te veel kleerscheuren te bereiken kun je gebruik maken van de vele stealth-opties in de game om zo de soldaten stiletjes uit te schakelen. Naarmate je verder speelt, ontgrendel je ook allerlei handige perks die Lara in een ware moordmachine veranderen.
greedfall preview kolonisatie van magisch eiland gaat mis 126306

Greedfall

Uit de stal van ontwikkelaar Spiders en uitgever Focus Home Interactive komt Greedfall in januari 2021 gratis naar de PlayStation Plus line-up. De game laat je een onbekend eiland verkennen, waar magie, rijkdom en vreemde wezens in vol ornaat aanwezig zijn. De role playing game laat je missies voltooien, waarbij je telkens een nieuw stuk van het eiland verkent. Onderweg moet je wel telkens klaar zijn om een gevecht aan te gaan, of dat nou met getrokken zwaard of stilletjes in stealth is.
Door diplomatiek en kracht te combineren met een gezonde dosis bedrog heb jij de touwtjes over je eigen lot in handen. Smeed jij nieuwe banden met de verschillende groepen op het eiland of regeer je met ijzeren vuist door iedereen in zee te gooien? In Greedfall kan het allemaal!