Geheugen en CPU specificaties van Xbox Series X en PS5 gelekt?

News
donderdag, 02 januari 2020 om 10:44
ps5 renderf1578563829
Er zijn mogelijk wat specificaties gelekt van de Xbox Series X en de PS5. Dit geeft ons een betere kijk op de kracht van de next-gen consoles!
De CPU en de geheugen specificaties van de consoles zijn niet niks. Volgens een verslag van Digital Foundry dat gepubliceerd is door Eurogamer zal de CPU van de Microsoft console een CPU hebben die wel 12 teraflops heeft. Voor de mensen die het niet weten: Een flop is een meting die gebruikt wordt om de rekenkracht van een CPU aan te duiden. Een teraflop is een biljoen flops. De PS5 zal daarnaast een 9.2 teraflops CPU hebben. Dat is meer dan de PS4 die maximaal 1.84 teraflops had. Hieronder zie je de mogelijke specificaties van beide consoles:

PS5

  • CPU: Eight Zen 2 Cores with SMT - clocks undisclosed
  • GPU: 36 custom Navi compute units at 2000MHz
  • Geheugen: GDDR6 at 448GB/s (Mogelijk 512GB/s) - capaciteit undisclosed

Xbox Series X

  • CPU: Eight Zen 2 Cores with SMT - clocks undisclosed
  • GPU: 56 custom Navi compute units at approx 1700MHz
  • Geheugen: GDDR6 at 560GB/s - capaciteit undisclosed
De PS5 zal daarnaast nog 3 modi hebben voor de backwards compatibility. De drie modi passen zich vanzelf aan bij elke game die je zou spelen, maar zoals eerder in het artikel is aangegeven is dit allemaal nog niet zeker, dus neem dit allemaal met een korreltje zout. Als dit waar is in ieder geval, zijn de next-gen consoles nog veel krachtiger dan die van de PS4 en de Xbox One.