Geen stress meer met nieuwe lithium-zwavel batterij voor smartphones

News
dinsdag, 07 januari 2020 om 17:28
black android smartphone on table 719399f1578413738
Onderzoekers zijn al jaren bezig met lithium-zwavel batterijen, maar het lijkt erop dat er nu eindelijk eentje is die past in smartphones en andere soortgelijke apparaten. Mogelijk kan het het einde betekenen van stressvolle momenten met een lege accu.
Lithium-zwavel batterijen lijken de perfecte opvolger te zijn van de huidige lithium-polymeer batterijen die we vinden in smartphones. We zien tegenwoordig wel een verbeterde batterijduur in sommige telefoons en snellere oplaadtijden, maar dat komt voornamelijk door grotere accu’s en de introductie van USB-C. Voor een substantieel langere accuduur moeten we kijken naar een andere type batterij.
De technologie van lithium-zwavel batterijen is dan ook al een tijdje in ontwikkeling, maar het was moeilijk voor de onderzoekers om ze klein genoeg te krijgen voor gebruik in smart devices. De knappe koppen aan de Monash Universiteit in Australië lijken dat nu te zijn gelukt.
Onderzoekers van de universiteit hebben naar eigen zeggen de meest efficiënte lithium-zwavel batterij tot nu toe ontwikkeld, dat meldt de website van Monash University. Met de accu zou een smartphone vijf dagen lang voorzien kunnen worden van energie. Het nieuwe ontwerp is bovendien een stuk milieuvriendelijker en is goedkoper om te maken. Nu moeten de batterijen alleen nog op de markt worden gebracht...