Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin bekent bijna-cameo

News
woensdag, 01 april 2020 om 9:30
Game of Thrones schrijver George R.R. Martin heeft in een blogpost bekend dat hij bijna in een cameo in de serie te zien was. Als bewijs toont hij een foto van het kostuum waarin hij te zien zou zijn geweest.
Schrijver George R. R. Martin heeft op zijn blog een foto gedeeld van wat hij gedragen zou hebben als hij een cameo zou hebben gehad in Game of Thrones. Martin vertelt dat de scene waarin hij zou verschijnen al opgenomen was, maar dat was voordat Emilia Clarke als drakenmoeder Daenerys gecast was. In de scene zou hij een bezoeker van de verjaardag van 'Dany', zoals hij haar noemt, spelen. Zijn outfit doet een beetje grappig aan. Martin zelf ziet ook de grappige kant van zijn kostuum:
george martin cameof1585690822
Helaas voor Martin werd de rol gerecast en moest de gehele eerste aflevering opnieuw opgenomen worden, waardoor zijn cameo uit de aflevering geknipt werd. Martin heeft later nog enkele pogingen gedaan een cameo te krijgen in de serie. Zo wilde hij een van de vermoorde gasten spelen in de befaamde Red Wedding, of zijn afgehakte hoofd naast dat van Ned Stark aan de muur hebben hangen. Het is er om diverse redenen niet van gekomen.

Andere cameos in Game of Thrones

Toch zijn er in de loop der tijden wel degelijk cameos geweest in de Game of Thrones serie. Misschien wel de meest controversiële was het het gebruik van een masker van George W. Bush als een van de op een staak gespietste hoofden. Ook acteurs Rob McElhenney en Martin Star verschenen in beeld, om prompt een pijl door het hoofd geschoten te krijgen. Minder luguber was de verschijning van Ed Sheeran, evenals de bands Sigur Rós, Mastodon en Coldplay zanger Will Champion. Maar George R. R. Martin gaan we niet als cameo kunnen vinden en daar heeft de schrijver zelf wel vrede mee. Hij is een schrijver, geen acteur, vindt hij.

Populair Nieuws