Game developers zijn onder de indruk van Unreal Engine 5

News
zondag, 17 mei 2020 om 14:00
unreal engine 5f1589384102
Vorige week liet Epic Games een techdemo zien van de mogelijkheden van de Unreal Engine 5, genaamd 'Lumen in the land of Nanites'. De gameswereld is onder de indruk van de nieuwe technieken die de demo aan developers aanbiedt. Maar niet alleen developers van grote studio's zijn onder de indruk, ook Indies zien mogelijkheden.
Diverse developers hebben zich lovend uitgelaten over de mogelijkheden die de Unreal Engine 5 aan hen biedt. Dan hebben we het niet alleen over de grafische mogelijkheden, maar zeker ook over het gemak waarmee ingewikkelde scenes te maken en te manipuleren zijn.
Creative director Cory Barlog van God of War bij Sony Santa Monica vatte de algemene tendens mooi samen met een simpel 'Whoa'. Ook onze eigen Hermen Hulst was onder de indruk, maar dat was natuurlijk wel enigszins te verwachten, aangezien hij tegenwoordig hoofd PlayStation Worldwide Studios is.
Phil Spencer, Hoofd van het Xbox kamp, sprak ook zijn bewondering uit voor de demo en gaf aan dat de Unreal Engine ook gebruikt zal worden voor games die op de Xbox Series X uit gaan komen, waaronder Hellblade II.
Voor veel kleinere developers was er echter ander nieuws waar zij heel blij van werden. Dat was het nieuws dat Unreal Engine 5 geen kosten in rekening brengt tot de game 1 miljoen Dollar opgebracht heeft. Feitelijk betekent dat dat de engine voor 99% van de kleinere developers gratis te gebruiken is.
Ondertussen benadrukt Febrice Breton een heel ander aspect van de Unreal Engine 5 dat voor hem het belangrijkste is: de engine gaat ook ondersteuning verlenen aan de Nintendo Switch. Wat hem betreft betekent dit dat de Switch voor langere tijd ondersteund gaat worden.
Natuurlijk liet ook Geoff Keighley van zich horen en zijn statement was vooral gericht aan allen die de console-oorlog aan het uitvechten waren via deze nieuwe techdemo: de belangrijkste boodschap is dat games een geweldige stap voorwaarts gaan maken en dat er een mooie game-toekomst voor ons ligt, welke game je ook graag speelt, op welke console dan ook. En daar sluiten we ons graag bij aan.