Game Changers haalt mooi bedrag op voor goede doel

News
zondag, 11 februari 2024 om 10:00
twitchf1632316873
Vorig weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse game-marathon van Game Changers. Deze groep gamers zet zich ieder jaar in om door middel van live gamen op Twitch zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Beat Batten.
Game Changers organiseert jaarlijks een marathon voor een wisselend goed doel. Daarbij gaat de voorkeur volgens oprichter Rowdy Oomen uit naar een ‘wat onbekender doel om zodoende meer aandacht te vragen hiervoor’. Dit jaar werd er daarom gekozen voor Stichting Beat Batten, een stichting die zich inzet voor een tamelijk onbekende ziekte: de ziekte van Batten.

Wat is de ziekte van Batten?

De ziekte van Batten is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. In de eerste vijf jaar van een kind met Batten lijkt er niets aan de hand, maar daarna volgt een opeenstapeling van problemen, zoals ernstig verlies aan gezichtsvermogen, epilepsieaanvallen, geheugenverlies en dementie en het verliezen van de mogelijkheid te communiceren. De ziekte van Batten is een nu nog dodelijke kinderziekte en meestal overlijdt een kind met deze ziekte tussen de vijftien en vijfentwintig jaar. Het doel van Beat Batten is daarom dan ook om geld in te zamelen voor onderzoek naar therapie voor genezing of behandeling. Wereldwijd wordt 1 op de 25.000 kinderen getroffen door Batten, in Nederland 1 op de 50.000.
‘’Ik denk dat wij met de afgelopen marathon de nodige awareness hebben weten te creëeren voor de stichting,’’ aldus Oomen. Uiteindelijk haalde de marathon 11.305 euro op. ‘’Hopelijk kunnen zij het opgehaalde bedrag goed besteden aan het nodige onderzoek die nodig is om de ziekte van Batten de wereld uit te helpen.’’

Zo kun je nog steeds doneren

Heb jij de livestream gemist maar wil je graag doneren? Dat kan via de site van Beat Batten. Wil je er zeker van zijn dat je de volgende marathon van Game Changers niet mist, abonneer dan op het Twitch-kanaal van de groep.