Friends-tentoonstelling komt binnenkort naar Amsterdam

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 14:30
friendsf1635147907
Friends-fans opgelet: binnenkort kun je zelf een bezoekje brengen aan het café Central Perk. De rondreizende Friends-tentoonstelling komt dit jaar namelijk naar Amsterdam.
De Friends Experience is een pop-upmuseum over de geliefde sitcom Friends. Deze tentoonstelling begon in 2019 ter ere van het 25-jarig jubileum van de serie. Sindsdien is het pop-upmuseum al in steden als Boston, Seattle, Parijs en Brussel opgedoken. Nu is het dus de beurt aan Amsterdam.

Wat kun je verwachten van de Friends-tentoonstelling in Amsterdam?

In het tijdelijke museum kun je verschillende nagebouwde sets bezoeken en zo herkenbare scènes beleven. Een kopje koffie op de bank van Central Perk, waar de vrienden bijna iedere aflevering te vinden waren, kan niet ontbreken. Ook kun je samen met je vrienden een bank op de trap ‘tillen’, net zoals Ross, Chandler en Rachel.
Daarnaast valt er ook een hoop te leren, met behind the scenes informatie over bijvoorbeeld de kostuums en het decor. Een aantal van de kostuums en rekwisieten worden dan ook tentoongesteld.
Als laatste is er ook een winkel met Friends-merchandise. Zo worden er onder andere tassen, magneten en T-shirts verkocht. Central Perk heeft een eigen lijn bestaande uit een schort, muts, T-shirt, mok, notitieboek en speld. En wilde jij net als Emma Hugsy, Joey’s pinguïnknuffel stelen, kun je nu je eigen exemplaar kopen.
De Friends Experience is vanaf 1 september tot en met 19 november te bezoeken op het NDSM-terrein. Kaartverkoop start komende vrijdag. Op de officiële site kun je je aanmelden voor de pre-sale.