Fraude via Thuisbezorgd komt steeds vaker voor

  Steeds meer gebruikers van Thuisbezorgd hebben last van fraude, zo meldt Tweakers. Een stijgend aantal gebruikers laat weten dat er bestellingen gedaan worden op hun naam en rekening via Thuisbezorgd. In een bericht naar Tweakers laat het bedrijf alleen zelf weten dat er geen sprake is van een datalek.

  Fraudeurs doen bij Thuisbezorgd betalingen via PayPal, waardoor er niet om een extra beveiliging wordt gevraagd. Het is namelijk mogelijk om via Thuisbezorgd bestellingen te plaatsen en te betalen met PayPal, waarbij je bijvoorbeeld je account kunt koppelen. Hierdoor hoeven hackers slechts je PayPal-wachtwoord te achterhalen om bestellingen te plaatsen.

  Een woordvoerder van het platform laat het volgende aan Tweakers weten:

  "Gebruikers hebben dan voor Thuisbezorgd hetzelfde wachtwoord als bij andere diensten. Als die gehackt worden, liggen die wachtwoorden op straat. Zulke wachtwoorden worden in bulk verkocht en geprobeerd op tientallen andere sites. Dat is niet alleen bij Thuisbezorgd het geval, maar bij heel veel websites."

  Thuisbezorgd

  Het zou dan ook niet om een datalek bij Thuisbezorgd gaan. Wel stelt de woordvoerder dat slechts een "zeer beperkt aantal" gebruikers slachtoffer is geworden van fraude via Thuisbezorgd. Tegenover NU.nl laat het bedrijf dan ook weten zo snel mogelijk tweestapsverificatie mogelijk wil maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.