Fortnite mag na nieuwe wetgeving niet terug in Zuid-Koreaanse App Store

News
vrijdag, 10 september 2021 om 12:30
fortnite 4682645 1920f1631260292
Epic Games heeft Apple gevraagd om opnieuw lid te worden van zijn Fortnite-ontwikkelaarsaccount in Zuid-Korea, aangezien de Amerikaanse gamemaker van plan is om Fortnite opnieuw uit te brengen op iOS in Zuid-Korea, waarbij zowel Epic- als Apple-betalingen naast elkaar worden aangeboden, in overeenstemming met de nieuwe Koreaanse wet.
Dit verzoek komt nadat Zuid-Korea eind augustus een wetsvoorstel heeft aangenomen, de bijgewerkte Telecommunications Business Act, die Apple en andere technische giganten zal dwingen om ontwikkelaars hun betalingssystemen van derden te laten gebruiken.
Apple zegt dat Epic Games pas weer welkom is in de App Store als het bedrijf akkoord gaat om "te spelen volgens dezelfde regels als iedereen". "Epic heeft de regels gebroken en op dit moment is er geen geldige reden om het ontwikkelaarsaccount te herstellen", laat het techbedrijf weten in een verklaring aan bedrijven zoals Techcrunch.
Epic zou er ook mee moeten instemmen om te voldoen aan de App Store Review-richtlijnen van Apple voor alle applicaties, maar Epic heeft deze richtlijnen niet consequent gevold en het verzoek aan Apple duidt niet op enige verandering in de positie van Epic Games. Volgens de verklaring van Apple, zal het Apple niet dwingen om de applicatie voor het ontwikkelaarsprogramma goed te keuren. Zelfs als de Zuid-Koreaanse wetgeving in het land nog niet van kracht wordt.
In augustus 2020 schopte Apple Fortnite uit de App Store nadat Epic een direct betalingssysteem in Fortnite had geïntroduceerd dat in strijd was met de in-app-aankoopvereiste van Apple. De twee bedrijven zijn verwikkeld in een juridisch conflict over het betalingssysteem van de Apple Store.
iphone logof1596526131

Nieuwe wet in Zuid-Korea

Nadat Zuid-Korea onlangs een nieuwe wet had aangenomen, vroeg Epic Games opnieuw om toegang tot het account. Volgens de wet moeten Apple en Google app-ontwikkelaars toestaan hun eigen betalingssystemen te gebruiken, niet de betalingssystemen van de techgiganten. In de praktijk betekent dit dat de ontwikkelaar de 30 procent betaling kan omzeilen, waardoor het gehele aankoopbedrag van de klant bij de ontwikkelaar hoort.
Apple zegt dat Epic akkoord moet gaan met de regels die van toepassing zijn op alle applicaties. Het technologiebedrijf zei in reactie op het verzoek van Epic dat het onvoldoende bewijs heeft ontvangen dat de houding van het gamebedrijf is veranderd.
Epic en Apple zijn verwikkeld in een grote Amerikaanse rechtszaak om het betalingssysteem in de app en de machtsverhoudingen tussen app-fabrikanten en appstore-eigenaren op te helderen. Het proces begon in mei van dit jaar, maar de rechter heeft nog geen uitspraak gedaan.