Fortnite krijgt een gratis in-game filmfestival

News
woensdag, 17 februari 2021 om 8:00
fortnite3f1607423382
Epic Games wil nog wel eens een speciaal evenement in Fortnite organiseren. Binnenkort is dat weer zo ver, want de game krijgt een gratis filmfestival met forte films, genaamd Short Nite.
Het Short Nite filmfestival in Fortnite wordt gehouden op 20 februari 2021 om 20:00 uur lokale tijd. Het toffe is dat er geen kaartjes nodig zijn om het festival bij te wonen. Tijdens het filmfestival brengt Epic Games twaalf geanimeerde korte films naar de game, in de Party Royale modus. Hier kunnen spelers de films via het grote scherm volgen, maar ook via de Picture-in-Picture modus bekijken. De totale duur van Short Nite is ongeveer 30 minuten, maar de films worden een hele dag elke twee uur herhaald in de game.
Als je een voorproefje van Short Nite wil, check dan onderstaande trailer:

Short Nite brengt popcorn naar Fortnite

Een goede film kijk je natuurlijk met popcorn op je schoot en dat weet ook Epic Games. Daarom is er een extra grote Jumbo Popcorn emote beschikbaar in de item shop van Fortnite. Er mogen geen opnames gemaakt worden tijdens het bijwonen van Short Nite, dus voor contentmakers is het even opletten dat de livestreams uitstaan.
Fortnite heeft al vaker speciale gelegenheden gekregen. Zo kwamen DJ Marshmello en Travis Scott een concert geven en zijn er Christopher Nolan films getoond in de game.