Formule 1-baas is het niet eens met Max Verstappen

News
dinsdag, 19 december 2023 om 16:30
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
Afgelopen seizoen heeft Max Verstappen veel kritiek geuit op sprintraces. Volgens hem doen de races namelijk af aan de sport. Formule 1-baas Stefano Domenicali is het daar alleen niet mee eens.
Al sinds Max Verstappen in de Formule 1 rijdt is hij niet bang om zijn mond open te trekken, maar sinds hij wereldkampioen is geworden laat hij helemaal van zichzelf horen. Zo is de Nederlander niet bang om kritiek te leveren, zelfs als dat is op de organisatie van de sport zelf.
Zo heeft Verstappen zich kritisch uitgelaten over veranderingen die Liberty Media heeft doorgevoerd of van plan is om door te voeren. De wereldkampioen is bijvoorbeeld geen fan van de regels die voor 2026 gepland staan en hij is al helemaal geen fan van de sprintraces. Ondanks dat hij er eentje niet heeft gewonnen in 2023, ziet Verstappen de extra races liever verdwijnen.
Toch zullen er komend jaar gewoon weer zes sprintraces georganiseerd worden. Volgens Stefano Domenicali kan de Formule 1 ook niet altijd blijven zoals het ooit was, zo laat de CEO van de sport weten in het radioprogramma La Politica nel Pallone.

“We houden zes sprintraces op de kalender, maar we denken na over een aantal operationele veranderingen. De data laten zien dat er interesse is, want het concept van dagen die alleen gewijd zijn aan vrije trainingen geeft nu niet de juiste richting aan. Alle sporten veranderen, iedereen moet rekening houden met wat er in de wereld gebeurt.”

Respect voor Verstappen

Ondanks dat Domenicali en Verstappen er niet altijd dezelfde mening op nahouden, heeft de topman wel veel respect voor de Nederlander. Zo vergelijkt Domenicali de wereldkampioen met niemand minder dan Michael Schumacher. Beide coureurs zouden ‘erg volwassen zijn’ in zowel kwalificaties als races en weten alles uit een sterke auto te halen.