Flink wat details van Apple Glass AR-bril 'gelekt'

    Waar Microsoft momenteel de HoloLens 2 voor de zakelijke markt beschikbaar heeft gesteld in Nederland, werkt Apple nog steeds aan haar eigen AR-bril. Dit meldt Jon Prosser in een YouTube video, waarin de host lekker wat details over de komende Apple Glass lekt.

    In de video vertelt Prosser niet alleen dat er nog aan de bril gewerkt wordt, maar hij ‘onthult’ ook een aantal details over de gadget. Zo vertelt Prosser in zijn YouTube-video dat de bril met of zonder versterkte glazen geleverd kan worden en dat de bril eind dit jaar of begin volgend jaar te koop zal zijn. Wanneer exact is afhankelijk van het coronavirus. De bril gaat op beide glazen opties voor projectie krijgen en zal via handgebaren bediend kunnen worden. Met een LIDAR- sensor zou vervolgens diepte waargenomen kunnen worden door de bril, waardoor objecten beter geplaatst kunnen worden.

    Groot prijsverschil

    De prijs van de bril is volgens Prosser 499 dollar. Als de Apple Glass AR-bril daadwerkelijk 499 dollar gaat kosten, geeft Apple Microsoft met de HoloLens 2 het nakijken. Die bril kost namelijk ongeveer 3500 dollar. Het nadeel van de Apple Glass zou zijn dat de bril gekoppeld moet worden aan een iPhone.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.