Firstlook Festival 2020 is gecanceld!

  Firstlook Festival 2020 gaat niet door. Dit heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. De onzekerheid rond het coronavirus en de lange voorbereidingstijd en de gevolgen die dit heeft voor de gamesindustrie maken het nu te onzeker om een dergelijk event te organiseren.

  Firstlook Festival 2020 gaat niet door

  Firstlook is al jaren de grootste gamesbeurs van Nederland. De beurs wordt jaarlijks in het najaar in de Jaarbeurs van Utrecht georganiseerd. De beurs is daarmee de spirituele opvolger van de HCC dagen. Het organiseren van een dergelijk groot event kost veel tijd. De voorbereidingen beginnen dan ook al vroeg in het jaar. Door de onzekerheden rond de effecten van het coronavirus op de planning van activiteiten rond de gamingindustrie vind Blammo, de organisatie van het First Look Festival evenement het niet verantwoord dit door te laten gaan.

  Met pijn in ons hart moeten wij mededelen dat er dit jaar geen editie van Firstlook Festival zal plaatsvinden. De reden hiervoor is de onzekerheid rond het coronavirus en de gevolgen die dit heeft voor de marketingkalender en budgetallocatie van de gamesindustrie en aanverwante markten in 2020.

  De productie, sales en promotie van een grootschalig evenement zoals Firstlook Festival heeft een lange aanlooptijd nodig. De ontstane onzekerheid maakt dat het risico van het opstarten van een dergelijke productie op dit moment te groot is. We hopen onze trouwe community en partners in 2021 weer te mogen verwelkomen.

  Ruben Heere Directeur Firstlook Festival

  Het Firstlook Festival wordt sinds 2007 georganiseerd. De intentie is om het evenement in 2021 terug te laten keren.

  Wat vind jij van het besluit om Firstlook Festival niet door te laten gaan?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.