Final Fantasy XVI wordt 18+, trailer was nog niet af

News
maandag, 28 september 2020 om 8:45
final fantasyf1599039159
Tijdens de laatste PS5 Showcase kwam Square Enix met een verrassing: Final Fantasy XVI liet van zich zien met de eerste trailer ooit. De game komt met een 18+ PEGI-rating exclusief naar de PS5, maar de beelden leken nog niet op een next-gen game. Dat is logisch volgens producer Naoki Yoshida, want de beelden waren nog niet af.
Yoshida vertelde dit in een interview tijdens de Tokyo Game Show (vertaald door Gematsu). Volgens de producer zou het niet goed voelen als er een lange voorgerenderde trailer voorbij kwam, gevolgd door een logo. Daarom is de keuze gemaakt om met de in-game beelden te komen die nu de trailer van de game vormen. Die beelden in de trailer tonen dan ook nog niet het uiteindelijke resultaat dat de game gaat bieden. 'De timing (voor de in-game beelden, red.) was nog niet goed' volgens Yoshida.
Volgens Yoshida is er nog veel werk te verzetten om Final Fantasy XVI optimaal te maken, want er is nog 'niet getuned of geoptimaliseerd'. Had Square Enix voor een voorgerenderd filmpje gekozen, dan was volgens hem de reactie gekomen: 'Mooi, we zien je in 2035!'
Hoewel de trailer van Final Fantasy XVI al indrukwekkend was, was de kwaliteit nog niet zo hoog als Final Fantasy VII Remake. Waarom dit zo is, is nu verklaard. Volgens Yoshida zijn er daarbij nog geen highlights van de game getoond. De oorlog waarbij magie en summons zoals Ifrit en Shiva voorbij komen, zouden dus pas het topje van de ijsberg zijn.

Final Fantasy XVI wordt voor volwassenen

Final Fantasy XVI heeft naast de trailer inmiddels ook een rating gekregen die via een Europese nieuwsbrief voorbij kwam. @Thisisxel stuurde het label via een tweet als screenshot de wereld in. Die rating is, hoewel deze nog onder voorbehoud is, opmerkelijk. Slechts één Final Fantasy game kreeg een PEGI 18+ label, (Final Fantasy Type-0). Dit lijkt nu ook te gaan gelden voor Final Fantasy XVI. Waarom het label precies op de game geplakt gaat worden, is nog onbekend.
Wanneer de game precies uitkomt, is verder ook nog niet bekend. Wel weten we nu dat de game niet heel lang op zich moet laten wachten en dat de titel exclusief naar PlayStation komt.

Populair Nieuws