Final Fantasy XIV binnenkort op PS5, nieuwe content onderweg

News
maandag, 08 februari 2021 om 8:00
ffxiv endwalker trailer 09f1612772323
Square Enix heeft tijdens een livestream de PlayStation 5 versie van Final Fantasy XIV onthuld. De game krijgt voor zowel de PS4 als de PS5-versie een nieuw hoofdstuk genaamd Endwalker en een nieuwe class. De release hiervan zal in de herfst van 2021 zijn.
Tijdens een speciale livestream onthulde Square Enix dat Final Fantasy XIV een PS5-versie krijgt. De game is voor nu exclusief uit op PS4 en PC, maar komt binnenkort naar de nieuwe console van Sony. De PS5-versie van de game zal verbeterde framerates hebben, 4K resolutie, snellere laadtijden en meer. De releasedatum van de PS5-versie van Final Fantasy XIV is nog niet bekend, maar wel dat er een open bèta van start gaat op 13 april 2021. Deze bèta is toegankelijk voor iedere PS4-speler met een PS5 en een abonnement op de game.

Nieuwe Endwalker content gepland voor de komende herfst

Daarnaast onthulde Square Enix de komende content genaamd Endwalker. De content luidt een episch nieuw hoofdstuk in voor de Massive Multiplayer Online RPG, waarbij de Alisaie en Alphinaud in de spotlight komen te staan. De nieuwe content zal het einde van het verhaal in gaan luiden dat ooit in A Realm Reborn begon. Gelukkig maakt het ook de weg vrij voor een nieuw avontuur, maar wat dat precies is, is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de content je meeneemt naar de verste hoeken van Hydaelyn, naar de stad Thavnair, en naar de maan.
De Endwalker content brengt niet alleen een nieuwe verhaallijn met zich mee, maar ook een paar aanpassingen aan het vechtsysteem, , nieuwe kerkers, een verhoogde levelcap tot aan 90, een kleine Player versus Player modus en nieuwe uitrusting. Ook krijgt het in-game casino, The Gold Saucer, een paar updates. De ster van de nieuwe content is de aankondiging van de nieuwe klasse: de Sage. Deze healer is slechts een van de nieuwe klassen die de game belooft te brengen als deze komende herfst uitkomt.