Bluetooth krijgt binnenkort een enorme upgrade

News
dinsdag, 12 juli 2022 om 14:15
pexels burst 374110f1603967497
In het begin van 2020 heeft de Bluetooth Special Interest Group (SIG) aangekondigd bezig te zijn met een nieuwe manier om Bluetooth te verbeteren. Dit zou gaan om een nieuwe codec die het audio bestand kleiner maakt en dan naar je koptelefoon of oordoppen stuurt. Nu is de codec klaar en dat is niet het enige, Auracast is ook onderweg.
Bluetooth SIG is de afgelopen jaren hard aan het werk geweest met Bluetooth LE Audio. Bluetooth LE Audio is een overkoepelende term die gaat over Auracast en de nieuwe LC3 software, die het makkelijker maakt om hoge kwaliteit audio te streamen uit kleinere bestanden.
Bluetooth SIG had in de eerste instantie gehoopt de nieuwe functies nog uit te kunnen brengen aan het einde van 2020, maar vanwege de pandemie is dat plan niet geslaagd. Vanaf nu kunnen producenten van bijvoorbeeld Bluetooth speakers, Bluetooth koptelefoons en Bluetooth oordoppen gebruikmaken van zowel de nieuwe LC3 codec software en Auracast.

Wat is Auracast?

Auracast is voor de gebruikers de grote nieuwe functie. Auracast zorgt ervoor dat je 'oneindig veel' koptelefoons, oordoppen en speakers aan hetzelfde apparaat kan verbinden. Je zou dan samen met anderen naar je playlist tegelijkertijd kunnen luisteren terwijl je allemaal een koptelefoon op hebt. Auracast is één van de grootste stappen die in Bluetooth-technologie is gemaakt in de laatste jaren.
Deze nieuwe functie is dus een echte game changer, vooral als je houd van een stille disco.