FIFA 21 nog beter door nieuwe deal met La Liga

News
maandag, 29 juni 2020 om 15:00
fifa 20 real madridf1581419961
Goed nieuws voor FIFA 21. EA Sports en La Liga hebben hun samenwerking voor FIFA verlengd. De ontwikkelaar heeft voor de komende 10 jaar de exclusieve rechten van de Spaanse voetbalcompetitie. Spelers kunnen daardoor nog een heel decennium aan de slag met de spelers en teams uit de hoogste divisie van Spanje. Maar er is één grote afwezige.
In de aankondiging op de website laat EA weten dat de twee organisaties uitkijken om samen nog langer 'wereldwijd toonaangevend voetbalentertainment te creëren’. Met de overeenkomt kan EA namelijk de logo’s en stadions uit de Spaanse voetbalcompetitie in FIFA blijven gebruiken. Hiernaast mogen we de voetballers uit La Liga blijven verwachten in FIFA Ultimate Team en het bijbehorende Team of the Week, Player of the Month en Team of the Year.

Camp Nou blijft de grote afwezige

Toch heeft EA met de deal niet toegang tot alle stadions uit La Liga. FC Barcelona heeft namelijk een exclusieve deal met Konami. Hierdoor zit Camp Nou, het allergrootste Europese voetbalstadion dat er is, sinds 2016 niet meer in FIFA. Het prachtige stadion en de voetballers die dit hun thuishonk mogen noemen zitten helaas niet in FIFA 21. Spelers zullen weer genoegen moeten nemen met het onofficiële stadion El Libertador.
Op het moment delen EA en La Liga een bijzondere deal in het normale voetbal. Doordat er in Spanje geen voetbalsupporters op de tribunes mogen zitten, hebben de twee een bijzondere oplossing gevonden. Tijdens de wedstrijden op tv zijn er virtuele fans te zien en klinken er geluiden uit een vol stadion. De geluiden lijken op die uit FIFA en zijn aangeleverd door EA.