Ferrari wil Max Verstappen graag overnemen van Red Bull Racing

News
maandag, 18 december 2023 om 12:00
max verstappen gp groot brittannie 2023f1688974007
Max Verstappen is momenteel een gewilde man in de Formule 1. Zo zegt Ferrari-teambaas Fred Vasseur dat het Italiaanse team hem graag wil hebben.
Met zijn prestaties in 2023 heeft Max Verstappen voor velen bewezen momenteel echt de beste coureur in de Formule 1 te zijn. Eerder werd de drievoudig wereldkampioen al unaniem door de teambazen gekozen als de beste coureur van het jaar en veel teams zouden de Nederlander dan ook aan hun line-up willen toevoegen.
Dat bevestigt ook Fred Vasseur van Ferrari in een interview met de Italiaanse tak van Motorsport.com. Ondanks dat het team momenteel een sterk duo heeft in de vorm van Carlos Sainz en Charles Leclerc, zou Vasseur zonder twijfel één van de twee inruilen voor Verstappen.

“Ik denk dat als je dezelfde vraag zou stellen aan alle tien de teambazen op de grid, ze allemaal zouden antwoorden dat ze hem graag in het team zouden hebben.”

Focus op Ferrari

Toch is de teambaas ook realistisch. Vasseur weet dat Verstappen een contract heeft tot het einde van 2028 bij Red Bull Racing en dat hij daar niet snel zal vertrekken. Ook moet Ferrari volgens de Fransman naar het geheel kijken en niet alleen de coureurs en de focus houden op het eigen team.
Eerder zou de teambaas ook gesprekken hebben gevoerd met Lewis Hamilton, maar dat zijn nooit echt serieuze gesprekken geweest, aldus Vasseur. “In Baku hebben we een beetje gepraat en vanaf dat moment begon iedereen erover te praten, maar als ik contracten zou tekenen met iedereen die in het verleden voor me heeft geracet, zou het me een fortuin kosten.”