'Ferrari oefent met 1000 pitstops voor het nieuwe F1-seizoen'

News
maandag, 30 januari 2023 om 9:30
ferrari garage drive to survive s3f1675066869
Ferrari leek vorig jaar een gooi te doen naar het kampioenschap, maar uiteindelijk was het team niet sterk genoeg. Er waren bovendien een aantal grote zwaktes, waar de nieuwe teambaas nu iets aan wil doen. Ferrari oefent naar verluidt daarom met 1000 pitstops voor de start van het nieuwe F1-seizoen.
Als er één team de koning is van de pitstops, dan is het wel Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez hebben al een aantal jaar op rij het record voor de snelste pitstop van het seizoen te pakken en het team is bovendien erg consistent. Zelfs met de nieuwe regels die zijn ingevoerd om pitstops ‘veiliger’ te maken, komt het team erg vaak in de buurt van de twee seconden.
Bij Ferrari zullen ze waarschijnlijk erg jaloers zijn op de pitstops van Red Bull Racing. Met name omdat het afgelopen seizoen meerdere keren goed mis is gegaan voor het Italiaanse team op dat gebied. Denk bijvoorbeeld aan de dramatische pitstop voor Carlos Sainz in Zandvoort.
Fred Vasseur, de nieuwe teambaas bij Ferrari, wil daar nu iets aan gaan doen. Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com oefent het team keihard met pitstops. Naar verluidt is er nu een speciale kamer ingericht voor pitstops, waar er drie keer per week wordt geoefend op pitstops. Het doel is om 1000 pitstops uit te voeren voordat het nieuwe F1-seizoen van start gaat.

Consistentie boven snelheid

Het doel is daarbij niet om het wereldrecord te verbreken. De vele trainingen moeten er voor zorgen dat het team onder de drie seconden blijft en dus de consistentie verbeteren. Dat zorgt er immers ook voor dat de strategen beter kunnen bepalen wanneer het beste van banden gewisseld kan worden. Of de 1000 pitstops effect gaan hebben, daar zullen we achter komen op 5 maart, wanneer het seizoen van start gaat.