De leukste games om tijdens Halloween 2023 te spelen

Article
maandag, 30 oktober 2023 om 9:00
alan wake 2f1684755948
Het is weer “spooky season” en niets is zo leuk als een beetje griezelen met een toffe game. Gelukkig is de keuze anno 2023 reuze dankzij tal van grote griezelgames die zijn verschenen. Tijd om de leukste games om tijdens Halloween 2023 te spelen op een rijtje te zetten.

Alan Wake II

We trappen af met de nieuwste titel van allemaal: Alan Wake II. Deze psychologische horrorgame is een vervolg op de cultklassieker van Remedy Entertainment, maar tilt de reeks naar een compleet nieuw niveau. In deze mysterieuze titel krijg je FBI-agent Saga Anderson en schrijver Alan Wake onder de knoppen die beiden te maken krijgen met tal van enge monsters.
Een meeslepend en vooral ook knotsgek verhaal houdt spelers van begin tot eind aan het beeldscherm gekluisterd. Tenminste, als we de reviews mogen geloven. Die spreken ook van tal van jump scares en opbouwende spanning die deze survival horror-titel één van de beste games van het jaar maakt.

Dead Space Remake

Eerder dit jaar kwam Dead Space na een lange afwezigheid ook terug. De EA-game werd voorzien van een remake door EA Motive en scoorde hoge ogen. Tal van gameplaymechanieken werden gemoderniseerd, terwijl het claustrofobische gevoel op de Ishimura goed bewaard blijft. Dat het spel momenteel gratis via Xbox Game Pass speelbaar is, maakt dit dan ook het ideale moment om te griezelen in de ruimte.

Luigi’s Mansion 3

Van twee kiezelharde horrortitels gaan we over op een griezelige spel waarbij je niet zo snel het huis bij elkaar schreeuwt. Dan doelen we op Luigi’s Mansion 3, de Nintendo-game waarbij je als bangerik Luigi spoken moet zien te verslaan in een verlaten hotel. Het is zo’n griezelgame waarbij je niet al te veel hoeft na te denken, maar wel gecharmeerd raakt van de leuke baasgevechten en het feit dat de game volledig co-op speelbaar is.

Resident Evil 4 Remake

Resident Evil 4 is steevast één van de beste horrorgames aller tijden. De Capcom-game uit 2005 mag dan wel wat gekke dialogen hebben, maar weet spelers al dik vijftien jaar de stuipen op het lijf te jagen dankzij tal van enge vijanden en de ongemakkelijkheid die je proeft tijdens het vechten tegen die verschrikkingen.
De remake van Resident Evil 4 die dit jaar verschenen is, behoudt al die elementen maar dan met een prachtige laag nieuwe verf. Qua verhaal zit je nog steeds goed en dankzij een uitstekende DLC is er meer dan ooit reden om te griezelen in het afgelegen Spaanse dorpje met Leon S. Kennedy. De game is in de aanbieding bij bol.com.

Diablo IV

We sluiten af met Diablo IV, een keiharde actiegame van Blizzard Entertainment. Toch past deze perfect in het rijtje met games om tijdens Halloween 2023 te spelen dankzij de satanische praktijken die de game kenmerkt. In Diablo IV neem je het namelijk op tegen de monsterlijke verschijningen uit de onderwereld. Met een terugkeer naar een meer gotische stijl oogt de game heel sfeervol als het aankomt op Halloween en is dit dus zeker een titel om te overwegen.