Fall Guys wordt gratis én krijgt een next-gen upgrade

News
dinsdag, 17 mei 2022 om 11:00
fall guysf1652742379
Fall Guys is vanaf volgende maand gratis te downloaden. Daarbij komt de game beschikbaar op nog meer consoles en krijgt het zijn grootste update sinds de release in 2020.
In een Fall Guys Announcement showcase hebben de makers van Fall Guys laten weten dat de game vanaf 21 juni voor iedereen gratis te spelen is. De spelers die de game al voor deze update hadden worden daarbij niet benadeeld, zij kunnen namelijk genieten van een gratis ‘legacy pack’. Dit pakket bevat meerdere skins en een season pass voor het volgende seizoen.
Nintendo Switch- en Xbox spelers kunnen hun hart ophalen. Fall Guys komt namelijk voor het eerst naar deze consoles. Daarnaast krijgt de game ook nog een next-gen upgrade en komt er dus een Playstation 5 en Xbox Series X versie. Spelers op PC zullen de grootste verandering ervaren, Fall Guys wordt namelijk exclusief speelbaar op Epic Games en gaat dus van Steam verdwijnen. De reden hiervoor is dat Mediatonic, de maker van Fall Guys, afgelopen jaar door Epic Games gekocht is.

Grootste Fall Guys update ooit

Naast dat Fall Guys voor meer mensen beschikbaar wordt, krijgt de game ook zijn grootste update ooit. Zo worden er meer mini-games toegevoegd en wordt het mogelijk om je eigen parcours te maken. Ook komt er naast de kudos een nieuwe currency genaamd ‘Show Bucks’. Hiermee kan je de season pass kopen en extra snel voortgangen behalen.
Ook het systeem van Fall Guys krijgt een grote upgrade, vanaf 21 juni is er namelijk crossplay. Het maakt dus niet meer uit welk platform je vrienden hebben, je kan vanaf de nieuwe update altijd met iedereen samen spelen. Daarnaast komt er ook cross-progression. Dus wanneer je gebruikmaakt van verschillende consoles, wordt het mogelijk om met hetzelfde Epic Games account in te loggen om op elk platform dezelfde voortgang te behouden.