Facebook waarschuwt Nederlandse bedrijven voor hacks

  Het is Facebook opgevallen dat er een toename is in hacks van persoonlijke accounts om op deze manier toegang te krijgen tot bedrijfsprofielen. Hackers maken dan vervolgens misbruik van de bedrijfspagina’s.

  Dat deelt Facebook in een e-mail die naar bedrijven is gestuurd. Hackers krijgen via persoonlijke accounts toegang tot business managers en kunnen daar vervolgens misbruik van maken, meldt Facebook.

  De medewerker van Facebook stelt in de mail dat er is geïnvesteerd in tools om misbruik op het platform te voorkomen. Facebook adviseert bedrijven om hun medewerkers tweestapsverificatie in te laten schakelen op hun persoonlijke profiel.

  Het is nog onduidelijk hoeveel hack-pogingen er zijn geweest en hoeveel pogingen succesvol waren, maar uit voorzorg waarschuwt Facebook wel.

  Gevaren

  Met de Facebook Business Manager kunnen gebruikers Facebookpagina’s beheren namens een bedrijf. Op deze manier kunnen zij berichten en ook advertenties plaatsen. Als de gebruiker zelf zijn eigen account niet goed beveiligt, is ook het bedrijfsaccount kwetsbaar. Hackers zouden via Business Manager valse berichten kunnen plaatsen die naar malafide websites leiden.

  Door tweestapsverificatie aan te zetten is een profiel extra veilig. Gebruikers kunnen dan niet met slechts hun gebruikersnaam en wachtwoord inloggen, maar moeten daarnaast ook een speciale code invoeren. Deze code kan van de Google Authenticator app komen, of via sms worden verstuurd door Facebook.

  Er speelt daarnaast nog veel meer dan slechts het overnemen van een persoonlijk account. Hackers kunnen zich voordoen als die persoon en zo achter nog meer wachtwoorden komen van het bedrijf. Dat kan leiden tot een nog grotere hack.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.