Facebook brengt gamingapp vervroegd uit

News
maandag, 20 april 2020 om 14:30
facebook 1903445 1920f1612968108
Vanaf vandaag is de nieuwe gamingapp van Facebook uitgekomen. Je kan er live gameplay video's bekijken, er zelf één maken of je kan klassieke spelletjes spelen.

Vervroegd uitgekomen

De app zou eigenlijk later pas uitkomen, maar omdat iedereen nu thuiszit is de releasedatum vervroegd van juni naar 20 april. Voor de Android apparaten was het al zeker dat de app uit zou komen, maar iOS versies waren er nog niet zeker van vanwege de toestemming van Apple. Facebook gaming is vooral bedoeld om te kijken naar live gameplays. Apps zoals Mixer, Twitch en Youtube zullen er dus een concurrent bij hebben.
Vooral in deze tijd zijn dit soort apps enorm populair aangezien iedereen thuiszit. De game-industrie van ruim 160 miljard dollar groeit dus enorm snel in deze tijd. Ruim 700 miljoen gebruikers van de 2,5 miljard gebruikers van Facebook waren de afgelopen jaren maandelijks bezig met gaming inhoud.

"Investeren in gaming in het algemeen is voor ons een prioriteit geworden omdat we gaming zien als een vorm van entertainment die mensen echt met elkaar verbindt"

- Fidji Simo, hoofd van Facebook
Facebook gaming bevat naast de live gameplays ook allerlei games en je krijgt toegang tot verschillende gamecommunity's. Het is nog afwachten of de app een succes wordt, maar dat ligt eraan hoe goed de livestreams van gameplays worden bekeken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties