Google Play Store-regels worden aangescherpt voor abonnementen in apps

  Google stelt vanaf nu scherpere regels in voor abonnementen die in apps worden aangeboden. Dit heeft Google donderdag in een blogpost bekendgemaakt. Vanaf 16 juni gaan de nieuwe regels in.

  Pixabay

  Scherpere regels

  Google vindt dat makers van apps die in de Play Store staan duidelijker moeten zijn over de voorwaarden van hun betaalde abonnementen. Volgens de nieuwe, verscherpte regels moeten de makers bij de gratis proefversies vermelden hoe lang de proefperiode duurt. Ook moeten ze vermelden hoeveel het zal kosten als de proefperiode overgaat in een abonnement. Daarnaast moet het ook duidelijker worden voor de gebruiker hoe een afgesloten abonnement weer kan worden stopgezet. Het nieuwe beleid zal vanaf 16 juni ingaan.

  Misbruik

  De nieuwe regels zouden misbruik moeten voorkomen. In september heeft Google een aantal apps uit de Play Store moeten verwijderen omdat er tijdens de proefperiode misbruik van de gebruiker werd gemaakt. Sommige apps waren zelfs specifiek gericht op oplichting. Zelfs wanneer de gebruikers de app hadden verwijderd, werden er nog steeds honderden euro's van hun bankrekening afgeschreven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.