F1 games krijgen in de toekomst VR mogelijkheden

News
woensdag, 24 juni 2020 om 16:15
f1 2020 red bullf1593006852
Het Formule 1 seizoen staat eindelijk weer op het punt om te beginnen en ook F1 2020 ligt bijna in de schappen. In de toekomst zullen de games een mogelijkheid erbij krijgen om te gaan racen in VR.
De officiële F1 game van Codemasters heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen. F1 2019 werd namelijk gebruikt om een online toernooi te houden tussen Formule 1 coureurs en andere bekende namen. Daarmee kon de organisatie de fans toch nog vermaken terwijl het F1 seizoen stil lag.
Met sturen, pedalen en meerdere schermen hadden de coureurs veel immersion, maar om het echt levensecht te maken is een optie voor Virtual Reality natuurlijk een handige optie. In een interview met PSX-Sense laat Lee Mathers, de Game Director voor F1 2020 bij Codemasters, weten dat het in de toekomst een mogelijkheid zal zijn.

Hulp inschakelen van een externe studio

Mathers geeft aan dat het niet een optie is die Codemasters zelf kan ontwikkelen. De ontwikkelaar zal daarbij samen moeten werken met een externe studio en dat kost tijd. Voor het implementeren van split-screen multiplayer in F1 2020 heeft Codemasters ook samengewerkt met een externe ontwikkelaar.