F1 games krijgen in de toekomst VR mogelijkheden

  Het Formule 1 seizoen staat eindelijk weer op het punt om te beginnen en ook F1 2020 ligt bijna in de schappen. In de toekomst zullen de games een mogelijkheid erbij krijgen om te gaan racen in VR.

  De officiële F1 game van Codemasters heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen. F1 2019 werd namelijk gebruikt om een online toernooi te houden tussen Formule 1 coureurs en andere bekende namen. Daarmee kon de organisatie de fans toch nog vermaken terwijl het F1 seizoen stil lag.

  Met sturen, pedalen en meerdere schermen hadden de coureurs veel immersion, maar om het echt levensecht te maken is een optie voor Virtual Reality natuurlijk een handige optie. In een interview met PSX-Sense laat Lee Mathers, de Game Director voor F1 2020 bij Codemasters, weten dat het in de toekomst een mogelijkheid zal zijn.

  “Op een bepaald moment zal VR naar de F1 games komen. Dat zal niet in 2020 zijn, maar we verzetten al veel werk om dat streven te behalen.”

  Lee Mathers, Game Director F1 2020

  Hulp inschakelen van een externe studio

  Mathers geeft aan dat het niet een optie is die Codemasters zelf kan ontwikkelen. De ontwikkelaar zal daarbij samen moeten werken met een externe studio en dat kost tijd. Voor het implementeren van split-screen multiplayer in F1 2020 heeft Codemasters ook samengewerkt met een externe ontwikkelaar.

  F1 2020

  Verkijgbaar vanaf 10 july 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.