Er is een nieuwe DOOM game gemaakt in Minecraft

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 12:30
doom eternal artf1584443208
Een DOOM en Minecraft fan heeft wel iets heel bijzonders gedaan. Hij heeft namelijk een eigen DOOM game gemaakt in Minecraft. Dit deed hij met behulp van een eigen Resource pack en commandblocks. Ook is de map waarin de game zich afspeelt helemaal zelf gebouwd.
In Minecraft kan veel. Je kan bijna alles bouwen wat je maar wilt. Een DOOM fan vond het dus een goed idee om een hele eigen DOOM game te maken in Minecraft en heeft nu op Reddit een trailer voor de game online gezet.

Hoe kan een DOOM game gemaakt worden in Minecraft?

Om het gevoel van DOOM te krijgen in Minecraft heb je aan de normale bouwblokken en vijanden niet genoeg. Hiervoor heeft de maker dus een eigen resource pack gemaakt. Daarnaast wordt er ook gebruikt van Command blocks om bepaalde effecten te creëren. De maker zegt dat het project al twee jaar aan de gang is.
De game is momenteel te downloaden op de website die speciaal voor de game is gelanceerd. De game is geïnspireerd op DOOM en is geen kopie van een al bestaande game. De maker heeft ook gezegd dat hij nog dingen zou toevoegen als hij daar inspiratie voor krijgt. Het project is dus zeker nog niet af, maar er staat in ieder geval iets indrukwekkends.