Buff voor Valorant wapen zorgt voor veel woede bij spelers

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 13:00
valorantf1640945802
Valorant spelers zijn totaal niet tevreden over de recente updates aan het wapen Ares. De update heeft ervoor gezorgd dat de balans tussen de wapens compleet is verdwenen. Op social media laten spelers hun onvrede horen.
Het wapen in kwestie is de Ares, die sinds de meest recente update een ongelofelijk sterke buff gekregen heeft. De Ares was al een vrij sterk wapen, maar nu de wind-up tijd verwijderd is en de schietsnelheid omhoog gegaan is van tien naar dertien kogels per seconde, is het wapens simpelweg een must have geworden. Pro spelers en ook reguliere Valorant gamers laten op Twitter weten wat ze van de update vinden.
TSM-speler FTX Payen laat op Twitter weten: “Deze Ares meuk is het domste wat ik ooit in Valorant heb gezien”. Hierbij toont hij een screenshot waarin hij laat zien dat de hele lobby met de Ares speelt, op één persoon na (die zal wel niet van de update af weten). Het is en blijft uiteraard lastig om een game goed te balanceren, er moet immers rekening gehouden worden met enorm veel factoren. Het is alleen wel duidelijk dat de Valorant developers iets te ver zijn gegaan dit keer, en ongetwijfeld zal de Ares binnenkort aangepast worden.

Wat is Valorant?

De game Valorant is nog vrij nieuw, en is qua gameplay een combinatie van Overwatch en CS:GO. In de game krijg je aan het begin van de ronde de mogelijkheid om wapens en abilities te kopen, die je in de ronde kan gebruiken. Elke ronde krijg je meer geld om uit te geven aan deze wapens en abilities.
Valorant is overigens niet van een onbekende ontwikkelaar, want de studio erachter is Riot Games. Deze ontwikkelaar is natuurlijk bekend geworden van League of Legends en heeft dus wel kaas gegeten van competitieve online games.