Epic Store focust zich nog meer op exclusives

News
dinsdag, 09 februari 2021 om 14:30
epic gamesf1645113725
De Epic Games Store heeft in 2019 en 2020 veel exclusives naar buiten gebracht. Toch geeft Epic aan dat we nog meer exclusives kunnen verwachten in de komende twee jaar. Maar welke exclusives zijn dat?
Op dit moment weten we dat er 21 exclusive games naar de Epic Games Store komen. Dit zijn bijvoorbeeld: Chivalry 2, Kena: Bridge of Spirits, Darkest Dungeon 2, The Eternal Cylinder, Unexplored 2: The Wayfarer's Legacy en Solar Ash. Zo volgen er nog veel andere games.
Toch zijn dit er niet zo veel als die uitkwamen in 2019 en 2020. In die twee jaren kwamen er meer dan 100 exclusives uit op de Epic Games Store. Tevens zijn veel van de games die deze organisatie gaat uitbrengen, niet zo exclusive.
Vaak zit er een tijd verbonden aan de Epic exclusives. Zo zit er aan Chivalry 2 een jaar aan exclusiviteit verbonden, waarna deze game op meerdere stores aangeboden zal worden, zoals Steam. Dit geldt ook voor Kena: Bridge of Spirits, Darkest Dungeon 2 en Unexplored 2: The Wayfarer's.
darkest dungeon 2f1612873915

Samenwerking

Ubisoft werkt samen met de Epic en is de grootste bron voor het uitbrengen van exclusives. Zo komt de nieuwste Assassin's Creed (2022) waarschijnlijk ook op de Epic Games Store te staan. Toch zijn het geen algehele exclusives, aangezien deze exclusives uitgebracht worden op de Epic Games Store maar ook op de Ubisoft Store.
Je kan dus zeggen dat er veel games uit gaan komen op de Epic Games Store. Mede door de samenwerking met Ubisoft. Maar of dit nou echt exclusives zijn blijft de vraag, aangezien weinig van de aangekondigde games niet voor altijd alleen op de Epic Games Store zullen blijven staan.

Meer gebruikers lokken

Epic heeft 265 miljoen dollar aan third-party games verkocht in 2020. Dit is een stijging van 5,6 procent ten opzichte van 2019. Toch ligt de focus niet bij het geld verdienen, maar om meer gebruikers te genereren op de Epic Games Store.
In december 2020 had Epic 56 miljoen maandelijkse actieve gebruikers op hun Games Store. In eind 2019 was dit nog maar 32 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Dit is een stijging van 75 procent.
Een andere gaming platform, Steam, maakte bekend dat hun 120 miljoen maandelijkse actieve gebruikers hadden. Dit is een stuk meer dan de Epic Games Store. Maar aan de groei van het aantal maandelijkse gebruikers op de Epic Store te zien, heeft het bedrijf zijn hoogtepunt nog lang niet bereikt.

Populair Nieuws