Epic heeft spijt van nieuwe en opvallende Fortnite update

News
maandag, 20 november 2023 om 14:00
2022 03 23 fortnite 2f1703082048
De laatste update voor Fortnite, waarin bepaalde skins age restricted werden gemaakt, heeft kwaad bloed opgezet bij de fans. Nu verontschuldigt Epic Games zich en belooft de update zo spoedig mogelijk (deels) terug te draaien.
De meest recente update voor Fortnite bevatte een restrictie voor diverse skins en loading screens. Op maps die bedoeld zijn voor kinderen waren die skins dus ineens niet meer te gebruiken. En dat terwijl spelers daar wel echt geld voor hebben betaald in de vorm van V-bucks. Veel fans reageren op social media woedend over deze update en eisen zelfs hun geld terug.
De restricties op de skins was bovendien erg willekeurig en bovendien niet cosistent. Zo werd de kinderlijke Agent Peely skin verboden terwijl horroricoon Michael Myers nog gebruikt kon worden om nachtmerries op te wekken bij kinderen.
Op Twitter laat het officiële Fortnite account het volgende weten:

"Welp, our plan for cosmetics with the ratings update didn’t hit the mark. We're working on a few new options that we hope to have in place for say... some sort of big in-game event. Stay tuned, we’ll keep you posted <3"

Hoewel er dus aan gewerkt wordt om de update terug te draaien, zullen waarschijnlijk niet alle maatregelen verdwijnen. Het is te hopen dat de fans wel blij zijn met de nieuwe versie van de update.

Fortnite ondergaat een terugkeer van de gloriedagen

Fortnite begaat een behoorlijke revival momenteel. Na het terugbrengen van de oorspronkelijke map behaalt de game de meeste spelers ooit - maar liefst 44,7 miljoen spelers. Met het terugbrengen van de originele map kunnen spelers terugkeren naar locaties als Tilted Towers, Risky Reels en Loot Lake.
Het zogeheten Fortnite OG-event wordt erg goed ontvangen bij oude en nieuwe fans en heeft veel oude spelers laten terugkeren. De mogelijkheid om met de oorspronkelijke map te spelen loopt tot 2 december. Het is nog onduidelijk of de mogelijkheid er hierna nog is om met de oorspronkelijke map te spelen.