Epic Games Store geeft beeldschone gratis game weg

News
donderdag, 10 februari 2022 om 17:00
windboundf1644505031
Het is donderdag en dat betekent dat de Epic Games Store weer een gratis game weggeeft. Deze week brengt ons dat naar de Verboden Eilanden die we mogen verkennen in een prachtige tekenstijl.
Donderdag vijf uur. Fans van gratis games weten dan hoe laat het is: Epic Games geeft weer een gratis game weg! De week kunnen spelers het prachtige Windbound aan hun collectie toevoegen. De hele komende week is deze game in de Epic Games Store gratis te claimen. Windbound is een open wereld survivalgame waarin je als Kara een schipbreuk overleeft. Je belandt op de Verboden Eilanden en moet daar zien te overleven en natuurlijk het liefst ook zien te ontsnappen. De game leent wat elementen van The Legend of Zelda, maar kan keurig op eigen benen staan. Je vaart van eiland naar eiland, waar je nieuwe voorwerpen moet verzamelen om je tocht voort te kunnen zetten.
Langzamerhand wordt je vlot daarbij steeds zeewaardiger en kan je grotere afstanden afleggen. Maar, zoals het een echte survival-game betaamt, moet je ook je eigen gezondheid in de gaten houden: als je te lang niet eet en drinkt leg je voortijdig het loodje. Door de procedureel gegenereerde eilanden die je bezoekt is elk bezoek aan de eilanden een nieuwe beleving.

Gratis games in de Epic Games Store

De gratis games in de Epic Games Store zijn een groot succes. Al jaren geeft Epic Games op deze manier gratis games weg en daar lijkt voorlopig ook nog geen einde aan te komen! Epic heeft al aangekondigd in ieder geval dit hele jaar nog door te gaan met de wekelijkse gratis games. Deze games zijn, in tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice helemaal gratis en blijven zonder enige abonnementsvorm van jou.

Epic Games houdt het niet bij Windbound, ook de gratis game van volgende week is alvast bekendgemaakt. Vanaf 17 februari kunnen spelers namelijk Brothers - A Tale of Two Sons gratis claimen. Dat is een bijzondere game, want hoewel de game zelf al wat ouder is, is hij op dit moment nog helemaal niet in de Epic Game Store verkrijgbaar.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17:00 en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.

Populair Nieuws