Update - Enorme storing WhatsApp zorgt voor veel problemen

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 9:27
whatsapp g644384112 1920f1658738905
Als je vanochtend geen berichten kan sturen naar je vrienden via WhatsApp, dan ligt dat niet aan je smartphone of internet. WhatsApp kampt namelijk met een enorme storing dat voor veel problemen zorgt.
Veel providers geven anno 2022 gratis bellen en sms'en bij abonnementen weg alsof het niets is. En dat is het voor die bedrijven vaak ook, omdat bijna niemand meer een ouderwetse sms stuurt en bellen ook steeds zeldzamer wordt. Dat komt allemaal dankzij de enorme populariteit van WhatsApp. Vrijwel niemand in Nederland met een smartphone gebruikt de chatdienst van Meta niet.
Dat betekent alleen wel dat we enorm afhankelijk zijn geworden van WhatsApp. Wat te doen bijvoorbeeld wanneer de app niet werkt? Dat is een goede vraag om nu te beantwoorden, want WhatsApp kampt namelijk met een storing. Via Allestoringen.nl zijn er in korte tijd al ruim 80.000 meldingen binnengekomen over de populaire applicatie.
Door de storing is het momenteel niet mogelijk om berichten te sturen of te ontvangen. Lijkt het dus alsof je vrienden vanochtend wel heel erg stil zijn in de groepsapp, dan komt dat dus daardoor.

Wanneer is de WhatsApp storing opgelost?

Op het Twitter-account van WhatsApp is er nog geen melding gemaakt van een storing. Het bedrijf heeft geen aparte website om storingen aan te geven, dus het is niet duidelijk of de technische problemen al bekend zijn bij WhatsApp. Het is daardoor lastig in te schatten wanneer de storing opgelost is.

Update - WhatsApp storing lijkt opgelost

Er kunnen weer berichten verzonden en ontvangen worden via WhatsApp, dus het lijkt erop dat de problemen zijn opgelost.
Dit bericht is bijgewerkt op 25 oktober 2022.