Elke Mortal Kombat 1 crash vreet opslagruimte

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 12:30
mortal kombat 1 headerf1684484788
Games zijn vrij complex en het kan daarom gebeuren dat er af en toe iets fout gaat, dat vervolgens een crash oplevert. Meestal is er dan niet zoveel aan de hand. Maar Mortal Kombat 1 spelers hebben ontdekt dat je na elke crash minder ruimte op je schijf hebt.
Games kunnen tegenwoodig best wel wat ruimte innemen. Het aantal titels dat dit jaar 100 GB of meer nodig had is niet insignificant. Mortal Kombat 1 hoort ook bij die club en het blijkt nu zelfs dat de game, als je pech hebt, nog meer ruimte inneemt dan je verwacht.
Bij elke crash die je ervaart neemt de PC-versie van de game namelijk ongeveer een Gigabyte extra ruimte in. Als de game crasht wordt er namelijk een crash log aangemaakt die de ontwikkelaars kunnen gebruiken om te achterhalen wat het probleem precies is. Zo’n crash log is een tekstbestandje en zou dan ook niet bijzonder groot moeten zijn, maar bij Mortal Kombat 1 gaat er iets mis.
Het werd na release al vrij snel opgemerkt door Steam-gebruiker LouRagou dat de crash logs van Mortal Kombat onredelijk groot zijn. Maar onlangs bleek dat de crash logs ook nog eens in twee verschillende mappen worden opgeslagen, waardoor het nog meer ruimte vreet. Je kunt ze gelukkig redelijk makkelijk verwijderen, maar kijk wel uit dat je geen belangrijke bestanden voor de game verwijdert.

Wordt deze Mortal Kombat 1 bug opgelost?

Het probleem kreeg door de ontdekking van de tweede map ineens de nodige aandacht op Twitter, wat ook is opgemerkt door de community manager van Warner Bros. Hij heeft het doorgegeven aan het Mortal Kombat 1-team en er wordt zo snel mogelijk naar gekeken. Hopelijk zijn crash logs binnenkort weer zo klein als ze horen te zijn.

Populair Nieuws