Elder Scrolls Online komt naar PS5 en Xbox Series X

News
donderdag, 01 april 2021 om 14:30
elder scrolls online console enhancedf1617265787
De next-gen versie van The Elder Scrolls Online komt binnenkort naar de PS5 en Xbox Series X. De Console Enhanced-editie komt begin juni uit voor de consoles en heeft een groot aantal verbeteringen.
De Elder Scrolls Online: Console Enhanced Edition brengt naast een heel lange nieuwe naam ook grote veranderingen met zich mee. Zo krijgt de game op de Xbox Series X en de PS5 een speciale 60fps Performance Mode, is de afstand waarop objecten zichtbaar worden bijna verdubbeld, en belooft Bethesda gehalveerde laadtijden.
Bethesda kondigde de nieuwe editie aan tijdens het Blackwood Chapter Preview-evenement op Twitch. De Console Enhanced-editie komt op 8 juni uit. Ook is de nieuwe versie gratis voor mensen die de standaard versie van The Elder Scrolls Online bezitten op de PS5 en de Xbox X.

Elder Scrolls Online: Console Enhanced Edition komt samen met Blackwood

Samen met de upgrade komt Bethesda in juni ook met het nieuwste hoofdstuk voor ESO: Blackwood. Hiermee krijgt ESO een geheel nieuwe verhaallijn dat zo’n acht eeuwen vóór de gebeurtenissen in Oblivion plaatsvindt.
Blackwood zal een jaar lang gaan duren, en voegt naast nieuwe content in bestaande locaties ook geheel nieuwe plaatsen toe. Ook zullen spelers in Blackwood zogenaamde Companions vrij kunnen spelen. Dit zijn speciale AI’s met unieke vaardigheden die de speler helpen in een gevecht.