Elden Rings Hidetaka Miyazaki uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen van 2023

News
zaterdag, 15 april 2023 om 12:00
elden ringf1671704499
Ieder jaar stelt Time Magazine een lijst samen van de 100 meest invloedrijke mensen. Dit jaar staat dus ook Hidetaka Miyazaki op de lijst. Niet alleen is hij de president van ontwikkelaar FromSoftware, ook heeft hij samen met George R.R. Martin Elden Ring geschreven én is hij de regisseur van de game. Daarnaast heeft hij ook andere invloedrijke games geregisseerd, zoals Demon’s Souls, Dark Souls en Bloodborne.

Hidetaka Miyazaki tweede game-ontwikkelaar ooit op de lijst

Met zijn plekje op de lijst is hij de tweede videogame-ontwikkelaar ooit die in de lijst is opgenomen. Nintendo’s Shigeru Miyamoto ging hem voor in 2007. Andere namen die op de lijst van 2023 te vinden zijn, zijn president Joe Biden, Elon Musk en Lionel Messi.
Waarom Miyazaki een plekje op de lijst verdient, wordt door Naughty Dogs Neil Druckmann toegelicht: ‘’De eerste keer dat ik een van de games van Hidetaka Miyazaki speelde, voelde ik me ellendig. Ik ging elke keer dood bij de eerste vijand. Maar toen ik het rustiger aan deed en meer op de details lette, klikte het ineens.
‘’Het lukte me om de vijand te verslaan en verder te komen in de game. Ik verdiende mijn vooruitgang en voelde een soort adrenaline. Naarmate ik verder kwam in het spel, was ik veel bewuster en voorzichtiger in hoe ik deze wereld verkende. En in ruil daarvoor beloonde de wereld me met spanning, schoonheid en verrassingen.
''Dat is waarom Elden Ring een geweldige ambassadeur is voor video games en de unieke gevoelens die ze bij de speler kunnen oproepen, gevoelens die een passief medium als tv nooit kan nabootsen. De games van Miyazaki laten de speler succesvol en slim voelen, en dat is allemaal te danken aan de compromisloze aanpak van hem en zijn team. Hij weigert de mechanics of de lore te veel uit te leggen, maar vertrouwt erop dat de speler het zelf uitzoekt.''