Elden Ring PC saves worden verpest door hackers

News
maandag, 21 maart 2022 om 13:30
elden ringf1624265795
Elden Ring geniet een behoorlijke populariteit, zeker vergeleken met eerdere FromSoftware games. Maar helaas trekken populaire games ook hackers aan. Elden Ring-spelers op PC melden nu dat hun saves onbruikbaar worden nadat hackers als invaders hun game binnen komen.
Als je de afgelopen tijd Elden Ring hebt gespeeld, kan het zijn dat een andere speler het jou af en toe extra moeilijk heeft gemaakt. Spelers kunnen namelijk als invader elkaars spel binnendringen. Het lijkt erop dat hackers nu misbruik maken van deze feature.
Verschillende spelers melden dat hackers die als invader hun game binnenkomen, hun hele save file verpesten. Ze komen een spel binnen en forceren vervolgens een crash. Wanneer spelers hun game vervolgens weer opstarten vallen hun personages eindeloos naar hun dood.
Het lijkt op een probleem dat ook bestond in Dark Souls 3. Helaas hebben FromSoftware en Bandai Namco beide nog niet gereageerd op het probleem. Er zijn wat manieren om aan de eindeloze val te ontsnappen, maar deze zijn niet betrouwbaar, dus het is te hopen dat er in de toekomst een fix komt.

Hoe bescherm je je Elden Ring saves?

Als je jezelf wil beschermen tegen deze hackers heb je op dit moment weinig opties. Je kunt de optie om invaders in je game te ontvangen uitzetten, of je kunt helemaal in offline-modus spelen. Het is ook verstandig om regelmatig backups te gaan maken van je saves als je dat nog niet deed.

Populair Nieuws