Elden Ring en God of War Ragnarok lopen BAFTAs Game of the Year mis

News
zaterdag, 01 april 2023 om 12:30
baftaf1646150231
Afgelopen donderdag vonden de BAFTA Game Awards plaats. Wie had verwacht dat Elden Ring of God of War Ragnarok de hoofdprijs mee naar huis zou nemen, had het goed mis. De prijs ging namelijk naar een indie game.
Elden Ring en God of War Ragnarok hebben het afgelopen jaar veel prijzen en titels binnengesleept, maar tijdens de BAFTA Game Awards zagen de teams achter deze games de Game of the Year-prijs aan hun neus voorbijgaan. Volgens de BAFTAs is namelijk de indie Vampire Survivors de beste game van 2022. Dit tot verbazing van ontwikkelaar poncle. ‘’Dit hadden we niet verwacht,’’ aldus een van de ontwikkelaars op het podium.
Naast de felbegeerde prijs mocht het team ook de prijs voor Game Design mee naar huis nemen. Ook voor deze prijs had Poncle grote concurrentie in de vorm van Elden Ring, God of War Ragnarok en Horizon Forbidden West. Hoewel deze games dus niet de hoofdprijs binnensleepten, betekent dat niet dat de ontwikkelaars achter deze games met lege handen naar huis gingen.

Welke games vielen nog meer in de prijzen tijdens de BAFTA Game Awards?

God of War Ragnarok won 6 van de 14 prijzen waar de game voor genomineerd was, waaronder EE Game of the Year, de prijs voor de beste game van het jaar gekozen door het publiek. Ook stemacteurs Christopher Judge (Kratos) en Laya Deleon Hayes (Angrboða) vielen in de prijzen voor hun acteerwerk. Elden Ring won de prijzen voor ‘Original property’ en ‘Multiplayer’ en Horizon Forbidden West voor ‘Technical Achievement’. Ook Kirby mocht een prijs opslokken, namelijk die voor ‘Family’.