Elden Ring co-op blijkt makkelijker dan gedacht

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 19:00
elden ringf1644844576
De games van FromSoftware staan bekend om hun moeilijkheid. Gelukkig kon je als je vastzat hulp vragen aan andere spelers, maar dat was op zichzelf vaak ook niet makkelijk. Elden Ring brengt een verandering die co-op spelen een stuk makkelijker maakt dan in eerdere games.
Co-op in FromSoftware-games werkt iets anders dan in veel andere games. Er zijn geen eenvoudige invites waarmee een vriend makkelijk even binnen kan droppen. In plaats daarvan moet je een item gebruiken om een oproep te doen en vervolgens hopen dat iemand reageert.
Zo werkt het in Elden Ring eigenlijk ook, maar dan met een grote verandering. De items waarmee een co-op oproep kon doen in bijvoorbeeld Dark Souls of Bloodborne waren vaak vrij zeldzaam.
Maar het co-op item van Elden Ring, de Furlcalling Finger Remedy, is makkelijk te craften van twee Erdleaf Flowers, die je meteen in het begin van de game al overal vindt. Als je liever hulp aanbiedt kun je de oneindig herbruikbare Tarnished’s Furled Finger gebruiken.

Elden Ring makkelijker dan gedacht

Het is natuurlijk nog steeds een ingewikkelder co-op systeem dan in andere games. Toch is het een groot voordeel ten opzichte van vorige FromSoftware-titels dat de spullen die je nodig hebt om een co-op sessie te starten niet zo kostbaar zijn. De game is sowieso op veel manieren toegankelijker en makkelijker dan je misschien verwacht en je kunt hier lezen waarom.