Inflatie zorgt voor stop op streamingdiensten en andere abonnementen

News
vrijdag, 09 juni 2023 om 9:30
tv kijkenf1629275165
We kunnen er niet omheen in Nederland: oplopende kosten en inflatie. Slimster deed een onderzoek onder 200 Nederlanders om te kijken hoeveel mensen een streamingdienst hebben opgezegd. Nu blijkt dat dit één op de acht Nederlanders is geweest in de afgelopen periode.
'Vier op de tien Nederlanders hebben de afgelopen tijd een abonnement aangepast of stopgezet als gevolg van de toegenomen kosten van levensonderhoud. Met name op streamingdiensten werd flink bezuinigd: ruim één op de acht Nederlanders zegde Spotify, Netflix, Videoland of een soortgelijk abonnement op.' Zo is te lezen in een persbericht van Slimster.

Onderzoek gehouden onder 200 Nederlanders

Er zijn meerdere vragen gesteld aan de 200 Nederlanders. Daarbij moet gezegd worden dat de uitkomst is dat 61 procent aangeeft, de meerderheid, niets te hebben stopgezet. Wel zijn er als gevolg van de inflatie meer dingen opgezet naast streamingdiensten. Zo geeft elf procent aan het mobiele abonnement te hebben stopgezet, negen procent een tijdschrift en zeven procent de sportschool. Ook andere dingen zoals krantenabonnementen zijn opgezegd door leden.
Onlangs werd bekend dat Netflix per direct mensen aanpakt die onrechtmatig op iemands Netflix account meeliften. Dit kan nu officieel door diegene vier uur meer te laten betalen. Je abonnement wordt niet duurder als je alleen op je vaste adres kijkt, dat Netflix bepaalt aan de hand van je tv en het IP-adres van die tv. Als het goed is kun je op reis blijven kijken en als je verhuist kun je in de tv-app je thuislocatie wijzigen. Gebruikers die als extra gebruiker genoteerd staan kunnen buiten het thuisadres van het account op één apparaat kijken met maar één profiel. Meer weten? Lees dan ons nieuwsartikel terug.
Hoe zit het met jullie? Hebben jullie dingen stopgezet door de huidige inflatie?