YouTuber Kwebbelkop kondigt skateboardgame aan

News
vrijdag, 09 juni 2023 om 9:00
large 3cd6888724e8b82a0da22fa6cb3f89ff1f1686047476
We kennen Kwebbelkop natuurlijk vooral als YouTuber, maar Jordi van den Bussche, zoals hij echt heet, doet meer! Tijdens de Day of the Devs: Summer Game Fest Edition 2023 kondigde hij Helskate aan, een skateboard game, maar dan nét even anders.
Skateboard games zijn weer helemaal terug! Na een grote populariteit rond het begin van deze eeuw met titels als Top Skater, Tony Hawk's Pro Skater en Street Sk8er werden we getrakteerd op een ware hausse aan skateboarding games. Na een tiental succesvolle jaren werd het ineens stil.
Tot nu, want sinds een paar jaar beleeft het skating genre een heuse heropleving die begon met de re-release van Tony Hawk's Pro Skater 1+ 2. Daar blijft het niet bij, want ook één van Nederlands meest succesvolle YouTubers Kwebbelkop gaat zich met dit genre bemoeien.
Met zijn net opgerichte ontwikkelstudio Phantom Coast wil Jordi een geheel nieuwe skategame in de markt zetten, genaamd Helskate. Dit is niet zomaar een skating game, maar werelds eerste skateboarding roguelite. In de game moeten spelers al skatend en tricks uitvoerend de fictieve stad Vertheim verkennen.

Verken de stad, versla de monsters

Deze stad wordt bevolkt door goden en monsters die je het liefst het leven zuur maken. Je verkent de stad en verslaat vijanden door te grinden, trucs uit te voeren en combo's te maken, met als uiteindelijke doel om Vertheim om te toveren tot een waar skatersparadijs.
Jordi maakt deze game uiteraard niet alleen. Hij werkt samen met skater-veteraan Steve Swink, bekend van onder andere Tony Hawk's Underground, en Amir Erfani, Syros Pourlatifi en Stephanie Engelbrecht voorheen werkzaam bij Weta Workshop.
De game zal wel flink concurrentie ondervinden. De komende tijd komen diverse Skate-games uit op diverse platformen, waaronder Skate Story, van Sam Eng en Devolver Digital, en VR Skater die dit jaar nog uit moet komen voor PS VR2.
De game zal in 2024 in Early Access uitkomen op Steam en spelers bij uitstek vragen om feedback te geven. Mocht de game niet vertraagd worden, dan zou dat een mooie timing kunnen zijn met de Olympische Spelen, waar Skateboarding voor de tweede keer op het programma zal verschijnen.

Populair Nieuws