Destiny-maker Bungie opent kantoor in Amsterdam

News
vrijdag, 19 februari 2021 om 12:00
destiny 2 beyond lightf1607350534
Bugie, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Destiny-titels opent een kantoor in Amsterdam. Zo maakt het bedrijf bekend in een blogpost. Het gebouw moet in 2022 geopend worden.
Bungie gaat flink uitbreiden de komende jaren en heeft besloten Amsterdam te kiezen voor haar eerste internationale kantoorpand. De vestiging is in eerste instantie vooral bedoeld voor de marketing- en uitgeverij-tak van het bedrijf. Bungie: "Dit kantoor representeert onze groeiende internationale werkzaamheden."
HIermij lijkt het erop dat Bellevue, in de Amerikaanse staat Washington, het pand blijft dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de games zelf. Al helemaal als naar de plannen gekeken wordt die op tafel liggen. De bijna 8.000 vierkante meter van het kantoorruimte wordt uitgebreid naar 19.000 vierkante meter.
destiny 2 juego cruzadof1625734308

Bungie wil meer dan alleen Destiny

Uit de blogpost wordt duidelijk dat Bungie meer wil dan alleen de Destiny-reeks. Destiny 2 is nog steeds uiterst populair, maar sinds het vrijkopen in 2019 is duidelijk geworden dat Bungie wil groeien. Hiervoor werkte Bungie in opdracht voor Activision en in een ver verleden was het bedrijf zelfs onderdeel van Microsoft.
Of Bungie van plan is om nog andere games te ontwikkelen naast Destiny valt nog te betwisten. In de blog wordt namelijk gesteld dat er gekeken wordt naar manieren om Destiny 2 naar andere mediavormen te brengen. Hiervoor zijn ook een aantal nieuwe mensen toegevoegd aan de Board of Directors.