EA neemt mogelijk nog een grote sport-franchise over

News
woensdag, 09 maart 2022 om 15:00
ea sportsf1646753305
EA en sportgames gaan natuurlijk makkelijk samen. Hoewel het niet altijd even soepeltjes lijkt te verlopen is EA een van de grootste uitgevers als het gaat om games. Het lijkt erop dat er binnenkort mogelijk weer een andere grote sport-franchise kan aansluiten bij de uitgever.
EA staat erom bekend één van de grootste game uitgevers te zijn ter wereld. Met titels zoals Battlefield, Star Wars, FIFA en meer hebben ze een gigantisch en indrukwekkend portfolio opgebouwd. Het lijkt erop dat EA nog niet klaar is met het uitbreiden van zijn portfolio. Er gaat namelijk een gerucht rond dat er een succesvolle game franchise binnenkort onder EA mag schuilen.

Problemen in het paradijs

WWE, de populaire gamereeks die de gelijknamige sport tot leven brengt in de videogame wereld, kijkt naar mogelijkheden tussen een samenwerking met EA. Na de slechte start van WWE 2K20 is het lang stil geweest voor de fans van de WWE-videogame. WWE 2K20 is slecht ontvangen en als reactie kregen fans een hoop radiostilte. Er moest een hoop veranderen om de toekomst van de franchise in leven te houden en dat was duidelijk. Na een nieuwe kijk te nemen op de huidige games lijkt dat niet het enige te zijn wat de franchise tegenhield. Er wordt namelijk ook gespeculeerd dat WWE last had van flinke bezuinigingen voor de games.

WWE en 2K

De huidige samenwerking van WWE is met 2K en met de slechte ontvangst van het vorige deel en de mogelijke bezuinigingen staat er veel op het spel voor de franchise. Het is dan ook niet zo gek dat er gesprekken zullen zijn tussen EA en WWE om het WWE-merk zo goed mogelijk te behouden. Het lijkt erop dat er in ieder geval een verandering voor WWE om de hoek staat, want de vorige overeenkomst was een zesjarig contract met 2K waarin besproken werd de WWE-games uit te brengen voor de komende zes jaar. En we zijn nu aan het einde van het contract aangekomen.
Het is ook te hopen voor fans van de franchise dat het nieuwe deel kan rekenen op een beter ontvangst. Daar hoeven we ook niet meer lang op te wachten, want op 11 maart verschijnt WWE 2K22.

Populair Nieuws