EA verklaart hoe zoveel FIFA 22 accounts gehackt werden

News
woensdag, 12 januari 2022 om 9:00
fifa 22f1626099250
EA heeft een blogpost naar buiten gebracht over problemen met FIFA 22. Grote FIFA 22 handelaren zeiden namelijk dat hun accounts waren gehackt. Vanuit EA kwam er weinig hulp, maar EA belooft in de blog dat het bedrijf met een oplossing gaat komen.
Een tijdje terug meldden bekende FIFA 22 handelaren dat hun accounts waren gehackt. Dit zorgde voor veel onrust. Het ergste was nog dat de getroffen spelers geen hulp van EA hoefden te verwachten: het bedrijf deed namelijk niets. Er gingen ook verhalen rond dat werknemers van EA de gegevens van accounts zelf weggaven aan de 'hackers'. EA zegt nu dat dat inderdaad klopt.

Wat wil EA hier tegen doen?

Er zijn tegenwoordig veel middelen om je account te beveiligen. Naast een wachtwoord is er namelijk de mogelijkheid om bij iedere inlogpoging een mail te krijgen om voor je kan inloggen te bevestigen dat jij het bent. Dit systeem werkt alleen niet wanneer je zo vaak een mail kan sturen of bellen naar EA, totdat er uiteindelijk een werknemer van EA is die de accountgegevens gewoon doorgeeft zonder te checken of je wel echt de eigenaar van dit account bent.
EA zegt dat er een onderzoek is geweest en dat hieruit is gebleken dat een aantal accounts inderdaad op die manier weg zijn gegeven door werknemers van EA. Dit had nooit mogen gebeuren, dus EA gaat alle werknemers die met accountgegevens werken extra trainen.
Daarnaast zegt EA dat het nog steeds onderzoek doet en met getroffen spelers in contact wil komen om voor iedereen de accounts terug te krijgen. EA zegt ook dat het met nog extra beveiliging gaat komen voor accounts. Hopelijk zal dat genoeg zijn om het probleem niet nog een keer voor te laten komen.

Populair Nieuws