EA haalt pijnlijke celebration uit sportgame

News
woensdag, 11 januari 2023 om 19:30
madden nfl 23f1673453467
In veel sportgames van EA zitten celebrations die spelers in het echt uitvoeren op het veld. Een pijnlijke celebration gaat nu alleen uit Madden NFL 23 gehaald worden, vanwege een recent ongeluk in de sport.
In Madden NFL 23 zit een opvallende celebration. Lukt het je om een touchdown te scoren, dan kunnen een paar spelers dat vieren door de scorende speler te reanimeren, zoals in deze video te zien is. EA heeft alleen besloten om de viering nu uit de game te halen.
De reden daarvoor is een recent incident in de National Football League. Tijdens de wedstrijd tussen de Cincinnati Bengals en Buffalo Bills op 2 januari stortte de 24-jarige Damar Hamlin ineens neer op het veld. Hij moest daarbij gereanimeerd worden en was zelfs twee keer technisch gestorven. Gelukkig heeft Hamlin het incident weten te overleven en inmiddels is hij vervoerd van het ziekenhuis in Cincinnati naar Buffalo, waar hij dichter bij huis kan herstellen.
Toch heeft EA nu besloten om de celebration uit Madden NFL 23 te halen. Dat heeft de uitgever laten weten aan het Amerikaanse CBS Sports.

“EA Sports onderneemt stappen om de celebration te verwijderen uit Madden NFL 23 via een update in de komende dagen.”

NFL 23 celebration in het echt

Het incident van Hamlin was het gesprek van de dag in de Verenigde Staten. Het werd dan ook niet gewaardeerd toen Alex Highsmith van de Pittsburgh Steelers afgelopen zondag een doelpunt vierde door de desbetreffende viering uit te voeren. De dag na de wedstrijd heeft de speler zijn excuses aangeboden.