EA grijpt in na FUT 21 schandaal door spelers te bannen

  Spelers van FIFA Ultimate Team 21, beter bekend als FUT 21, werden vorige week opgeschrikt door een schandaal. EA probeert nu de schade te beperken door schuldige spelers te bannen en illegaal verkregen kaarten te verwijderen.

  De community van FIFA Ultimate Team 21 is vorige week behoorlijk geschrokken. Er kwamen namelijk berichten naar buiten dat één of meerdere medewerkers van EA extreem zeldzame kaarten hebben verkocht aan spelers voor bizarre bedragen. Toch konden spelers daarmee de loterij skippen om aan de beste spelers te komen en sommige kaarten zijn zelfs helemaal niet meer beschikbaar via het openen van pakjes.

  EA heeft aangegeven onderzoek te gaan doen naar de situatie en waar nodig in te grijpen. De uitgever heeft nu haar eerste bevindingen geplaatst in een blogpost en aangegeven welke acties er ondernomen zullen worden. Ten eerste wil het bedrijf laten weten dat het gaat om ‘een zeer klein aantal’ spelers en kaarten die zijn verkocht. Ondanks het aantal wil EA duidelijk maken dat de praktijk onacceptabel is.

  Acties tegen spelers na het FUT 21 schandaal

  Om te voorkomen dat het in de toekomst niet meer gebeurd, zal de uitgever flink gaan ingrijpen. Alle spelers die op illegale manier aan kaarten zijn gekomen, zullen geband worden en alle kaarten worden verwijderd. Welke acties er ondernomen worden tegen de medewerkers die zich schuldig hebben gemaakt, dat is nog niet bekend.

  Zolang het onderzoek loopt, zal de opties om kaarten te plaatsen in de accounts van spelers worden uitgeschakeld. Dit wordt normaliter alleen gedaan om spelers hun kaarten terug te geven als ze per ongeluk zijn verwijderd of om professionele voetballers een aantal kaarten te doneren.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.