EA brengt Sims 4 homohuwelijk DLC toch wel naar Rusland

News
vrijdag, 18 februari 2022 om 13:30
assetfeaturedf1645096282
De Sims 4 DLC pack My Wedding Stories, waarin het liefdesverhaal van twee vrouwen centraal staat in de marketing, zal toch in Rusland beschikbaar zijn. Dit meldt EA in een statement op haar website.
EA kreeg afgelopen week veel kritiek over zich heen toen het bedrijf bekendmaakte dat de DLC niet in Rusland verkrijgbaar zou zijn. In dit uitbreidingspakket kunnen spelers bruiloften in detail plannen en uitvoeren. De marketing van deze DLC draaide om de relatie tussen twee vrouwen, Dominique en Camille. EA gaf de Russische federale wet als reden om My Wedding Stories niet in Rusland uit te brengen, omdat het bedrijf geloofde dat een homohuwelijk in de game niet toegestaan is in het land.
Fans van de Sims waren het niet met deze beslissing eens en lanceerden de hashtag #weddingsforrussia en een petitie die meer dan 10.000 keer getekend is. Volgens de petitie zal de DLC met een homohuwelijk al campagne juist helpen in de strijd voor gelijke rechten in Rusland. Fans wezen er ook op dat LGBTQ+-relaties al mogelijk zijn in de Sims 4, zo ook in de Russische versie van de game. De game heeft in het land namelijk een 18+-rating, waardoor dit soort opties zijn toegestaan.

Een veilige plek voor iedereen

EA komt na al het commentaar nu terug op haar beslissing. ‘’Het is voor ons belangrijk om voor onze waarden op te komen, waaronder opstaan tegen homofobie en het delen van verhalen zoals deze voor zij die het het meest willen en nodig hebben,’’ aldus EA in een statement. 'Lief is liefde' volgens de uitgever en de Sims zal dan dan ook 'een veilige plek blijven voor iedereen die een wereld wil zien waar dat voor iedereen geldt'.
EA en ontwikkelaar Maxis zeggen zich beseft te hebben dat er meer mogelijk is dan ze aanvankelijk dachten en het uitbreidingspakket alsnog onaangepast in Rusland uit te brengen. De release van My Wedding Stories is vanwege deze beslissing wereldwijd uitgesteld naar 23 februari.